FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
potez večeri...

Ronaldo Jacare brutalnim "high-kickom" nokautirao Brunsona i poslao poruku UFC-u!

Ronaldo Jacare Souza slavio je i u revanšu protiv Dereka Brunsona, ponovno nokautom u prvoj rundi.

Galerija UFC on Fox: Souza vs Brunson (GOL.hr) Gillespie omotao Rinaldia

Napomena: Zbog ograničenih prava prikazivanja snimke su dostupne isključivo posjetiteljima s područja RH. Najbolje trenutke UFC on Fox večeri pogledajte nakon 23 sata na Novoj TV.

Po četvrti put u povijesti UFC večer vratila se u Charlotte sa svojim UFC on FOX 27 eventom. Večer su predvodili Ronaldo Jacare Souza i Derek Brunson, a sve je bilo gotovo u treptaj oka.

Brutalan "high-kick" Ronalda i poruka UFC-u

Devet mjeseci nakon teškog poraza od Roberta Whittakera, šestoplasirani borac srednje divizije, Ronaldo Souza, vratio se u oktogon i burtalno nokautirao Dereka Brunsona. Popularni Jacare priznao je da je njegov povratak bio sasvim upitan, jer je u međuvremenu ozbiljno razmišljao o prekidu karijere zbog rupture pektoralnog mišića.

Souza je kontrolirao dvoboj od početka i onda minutu prije kraja prve runde desnim "high-kickom" snažno uzdrmao Brunsona, te ga na podu dokrajčio udarcima rukama. Bila je to 25. pobjeda Souze u njegovoj MMA karijeru, uz koje ima i pet poraza. Mnogi vjeruju da će mu UFC nakon ovoga pružiti priliku da se bori za naslov, koji trenutno drži Robert Whittaker.

Brunson je pak pretrpio šesti poraz u karijeri, četvrti nokautom, kojim je prekinut njegov mini niz od dvije pobjede. Uz šest poraza Brunson ima i 18 pobjeda u MMA-u.

Fili slavio podijeljenom sudačkom odlukom

Andre Fili pobijedio je Dennisa Bermudeza u sunaslovnoj borbi večeri. Bio je to jako dobar meč koji je otišao do kraja, te u konačnici zasluženo pripao Filiju.

Fili je nakon sjajne izvedbe u zadnjem meču i jednoglasne pobijede nad Artemom Lobovom u listopadu prošle godine još jednom dokaza da je riječ o odličnom borcu za sami vrh lake divizije, čiji je prvak Max Holloway.

Bermudez je nadmoćno dobio drugu od tri runde, ali su suci odlučili da je Fili posve zasluženo osvojio prvu i treću rundu, te u konačnici i meč. Ovom pobjedom Fili je stigao na omjer pobjeda i poraza 6-4 u UFC-u. S druge strane Bermudez je pretrpio treći uzastopni poraz, koji bi mogao značiti i kraj njegovog puta u UFC-u.

Podsjetimo, Fili i Bermudez prebačeni su kao sunaslovna borba večeri nakon što je UFC on FOX samo deset dana prije eventa ostao bez originalno zamišljene sunaslovne borbe, nakon što je Ilir Latifi zbog ozljede otkazao okršaj s Ovince St. Preuxom. Njihov je meč prebačen za UFC on FOX event krajem veljače, s obzirom na to da UFC nije uspio pronaći protivnika za petoplasiranog poluteškaša Ovincea St. Preuxa, što se moglo i očekivati.

"Slugfest" i ekspresan finiš na otvaranju

Gregor Gillespie opravdao je ulogu velikog favorita u dvoboju protiv domaćeg dečka iz Charlotte - Jordana Rinaldia. Gillespie je slavio tehničkim nokautom u prvoj rundi, svega 15 sekundi prije kraja.

Gregor Gillespie je neporaženi borac u MMA svijetu (11-0), dok je u UFC-u na 4-0. Njegova baza je hrvanje, no odlično se našao i u ovom udaračkom dijelu borbe. Gillespie je pred sami kraj 1. runde oborio Rinaldia, a onda ga "ground and pound" udarcima dokrajčio na podu i natjerao suca da prekine borbu. Od četiri borbe u UFC-u tri je završio prije isteka vremena.

U prvoj borbi večeri Drew Dober slavio je protiv Franka Camacha jednoglasnom sudačkom odlukom. Dober se pokazao kao daleko spremniji borac, koji je tijekom velikog dijela meča bio dominantan, za razliku od Camacha koji je djelovao da jedva preživljava.

U konačnici su oba borca podignula ruke i mislila da su zaslužila pobjedu, no suci su je jednoglasno dodjelili Doberu, koji je sada na omjeru pobjeda i poraza 5-4 u UFC-u, te 19-8 u MMA-u.

Snimku cijelog eventa možete pogledati ove nedjelje u večernjem terminu na Novoj TV.

UFC on FOX 27

Ronaldo ‘Jacare’ Souza pobijedio Dereka Brunsona (tehnički nokaut)

Andre Fili pobijedio Dennisa Bermudeza (podijeljenom sudačkom odlukom)

Gregor Gillespie pobijedio Jordana Rinaldia (tehnički nokaut, 1. runda)

Drew Dober pobijedio Franka Camacha (jednoglasna sudačka odluka)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider