FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
na novoj tv i gol.hr

Igor Pokrajac najavio UFC-ov spektakl u Stockholmu: Ulog je jako velik!

UFC-ov event stigao je u Europu! U nedjelju će se u švedskom Stockholmu za poziciju izazivača boriti Gustafsson i Teixeira.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Samo dva dana ostala su do novog UFC eventa na Novoj TV i portalu GOL.hr. U nedjelju navečer, u Stockholmu, uživajte uz veliki okršaj dvojice glavnih izazivača u poluteškoj kategoriji. Evo što o meču Gustafsson-Teixeira kaže naš Igor Pokrajac.

Heroj domaćih navijača - Alexander Gustafsson - u svom posljednjem meču, jednoglasnom odlukom sudaca svladao je Poljaka Blachowicza. Nakon dva poraza u borbi za titulu prvaka u poluteškoj kategoriji, Šveđanin je tako opet stigao na korak do nove prilike.

A da bi je dobio, morat će u nedjelju pobijediti sjajnog Glovera Teixeiru. 37-godišnji Brazilac je u svom posljednjem dvoboju jednoglasnom odlukom sudaca svladao Amerikanca Cannoniera i pokazao da i dalje spada u sami vrh MMA-a. S tim se slaže i naš stručni komentator Igor Pokrajac.

"Očekujem jednu jako dobru borbu, pogotovo poznavajući koliko je Glover sposoban donijeti uzbudljivu borbu na samom eventu. Svi znamo koliko je Gustafsson pokazao u prijašanjim borbama i koliko je blizu zapravo tog pojasa. Njih dvojca će zapravo odlučiti ko će u toj borbi biti sljedeći izazivač", rekao je Igor Pokrajac, bivši UFC borac.

Od dolaska u UFC, Teixeira je pobjeđivao najbolje poluteškaše: Rampagea Jacksona, Saint Preuxa, Evansa... U slučaju slavlja protiv Gustafssona, i Brazilac se ima pravo nadati novoj šansi za napad na pojas. Ipak, naš sugovornik malu prednost daje domaćem borcu.

"Zbog prethodnih borbi većina vidi Gustafssona kao favorita. Velika je razlika u visini i rasponu ruku. Gustafsson je više tehnički borac za razliku od Teixeire koji je pokazao snagu udarca. Nokautima završava borbe. To je borac koji nanosi veliku štetu svojim udarcima", kaže Pokrajac.

U prilično neizvjesnoj borbi, Gustafsson će dakle biti u maloj prednosti. A evo i zašto još!

"Gustafsson je jako stabilan borac, dobro tehnički potkovan, dobro se drži pravila i taktike koje su postavljene od strane trenera. Ne riskira previše. Dosta dobro koristi direkt, dobar je hrvač i dobro drži kontrolu na podu", otkriva naš UFC borac.

A prije glavne borba večeri, bit će održan i drugi najjači meč. Također u poluteškoj kategoriji, sudarit će se: Volkan Oezdemir i Misha Cirkunov.

"I jedan i drugi su zapravo nepoznanica u UFC-u , ali sve je moguće.Traže svoj put. Tko god je u UFC-u je potencijal doći među najbolje", zaključuje Pokrajac..

Izravan prijenos novog UFC-ovog spektakla gledajte u nedjelju: na Gol.hr-u u 19 sati, a na Novoj TV u 23 sata.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider