FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
ovo je bio pravi UFC spektakl!

Kakvi nokauti u Stockholmu: Gustafsson brutalno nokautirao Teixeiru!

UFC Fight Night u Stockholmu zadovoljio je i one najzahtjevnije MMA fanove.

Najbolje trenutke s UFC Fight Nighta u Stockholmu pogledajte na Novoj TV nakon 23 sata!

Nakon fenomenalnog UFC 211 spektakla u Dallasu, na kojem je Stipe Miočić obranio pojas prvaka u teškoj kategoriji, Nova TV i GOL.hr donijeli su ljubiteljima MMA-a još jednu poslasticu. UFC Fight Night u Stockholmu ispunio je sva očekivanja, a šlag na kraju večeri bila je glavna borba između Alexandera Gustafssona i Glovera Teixeire, prvog i drugog poluteškaša na službenoj rang ljestvici.

Švedski borac pred svojim je navijačima nokautirao Brazilca u brutalnom meču punom uzbuđenja. Imao je Gustafsson pobjedu u svojim rukama, ali izdržljivi Teixeira sve je izdržao. Sve do pete runde kada je Šveđanin pogodio tri žestoka aperkata i onda krošeom poslao Brazilca na pod.

Navijači u Stockholmu bili su u transu jer njihov je ljubimac ovom pobjedom poslao poruku Danielu Cormieru kako je spreman na novi pokušaj osvajanja pojasa poluteške kategorije. Podsjetimo, prošla dva pokušaja osvajanja pojasa izgubio je vrlo tijesno. U prvom meču je 2013. jednoglasnom odlukom poražen od tada aktualnog šampiona Jona Jonesa. U dvoboju protiv Cormiera Gustafsson je bio još bliži slavlju, ali su suci ipak podijeljenom odlukom pobjedu dali američkom hrvaču.

Nakon slavlja Gustafsson se zahvalio publici te pred cijelom dvoranom zaprosio svoju djevojku.

Oezdemir i Sobotta oduševili borbama

U drugom najvažnijem meču večeri peti poluteškaš po rang ljestvici Volkan Oezdemir nokautirao je Mishu Cirkunova odmah na startu meča jednim kratkim krošeom iz kontre o kojem će se još dugo pričati. Borba je trajala samo pola minute s iznenađujućim završetkom.

Poljsko-njemački borac Peter Sobotta pobijedio je Amerikanca Bena Saundersa nokautiravši ga sredinom druge runde. Bio je to jednosmjerni meč kojeg je Sobotta napokon završio brutalnim udarcem koljenom u glavu koji je bio previše za izdržljivog američkog velteraša. Nekoliko je puta Poljak rušio Saundersa, ali ovaj je put sudac odlučio kako je vrijeme za prekid. Sobotta je priznao kako je početkom druge runde slomio ruku, ali to ga nije spriječilo da završi meč kao pobjednik.

Sjajnu predstavu gledateljima u Stockholmu pružili su velteraši, Dagestanac Omari Akhmedov i Ganac Abdul Razak Alhassan koji je doživio svoj prvi poraz u karijeri. Akhmedov je svladao podijeljenom sudačkom odlukom i tako zaustavio žestokog nokautera iz Afrike.

Domaći dečko Oliver Enkamp, koji je upao kao zamjena, nije uspio pobijediti u svom UFC debiju. Jednoglasnom odlukom slavio je iskusni Nordine Taleb u velter kategoriji.

Glavni program otvorila je pobjeda još jednog domaćeg borca Jacka Harmanssona koji je nakon dvije minute tehničkim nokautom slavio protiv Alexa Nicholsona u kategoriji do 84 kilograma.

Spomenimo i kako je u Stockholmu na otvaranju uvodnog programa nastupio “bosanskohercegovački bombarder” Damir Hadžović koji je slavio protiv Marcina Helda nakon nokauta koljenom. Sjajni Srbin Bojan Veličković je pak nokautirao Nicu Musoku nakon fenomenalne tri runde.

UFC Fight Night, rezultati:

Alexander Gustafsson pobijedio Glovera Teixeiru - nokaut
Volkan Oezdemir pobijedio Mishu Cirkunova  - nokaut
Peter Sobotta pobijedio Bena Saundersa - tehnički nokaut
Omari Akhmedov pobijedio Abdula Razaka Alhassana - podijeljena odluka
Nordine Taleb pobijedio Olivera Enkampa – jednoglasna odluka
Jack Hermansson pobijedio Alexa Nicholsona - tehnički nokaut

Uvodne borbe:

Pedro Munhoz pobijedio Damiana Stasiaka  - jednoglasna odluka
Trevor Smith pobijedio Chrisa Camozzija  - podijeljena odluka
Joaquim Silva pobijedio Rezu Madadija - podijeljena odluka
Bojan Veličković pobijedio Nicu Musoku  - nokaut
Darren Till pobijedio Jessina Ayarija  - jednoglasna odluka
Damir Hadžović pobijedio Marcina Helda - nokaut

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider