FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
teksaški masakr na otvaranju

Edwards uništio Dos Anjosa za 8. pobjedu u nizu, brutalan nokaut za 12 sekundi!

U San Antonijevoj AT&T Areni održan je UFC on ESPN event, na kojem smo vidjeli šest borbi u glavnom programu.

Galerija Rothwell nakon borbe (Foto: GOL.hr) Rothwell i Arlovski na kraju borbe (Foto: GOL.hr) Pobjeda Greg Hardy (Foto: GOLhr) +3 Nokaut Harrisa (Foto: GOL.hr)

Na UFC on ESPN-u u San Antoniju Britanac Leon Edwards istaknuo je svoju kandidaturu za sami vrh velter divizije! On je, možda kao nitko drugi, izdominirao i prebio Brazilca Rafaela Dos Anjosa u svih pet rundi glavne borbe večeri!

Ljutit uoči meča što je tek 12. na listi velteraša, Edwards je imao veliku motivaciju da u kavezu pokaže koliko je UFC u krivu. I uspio je u tome. Malo je nedostajalo da dođe do prekida, a u tome je najviše utjecalo veliko srce Dos Anjosa koji je odbijao odustati. 

Edwards uzeo kartu za sami vrh veltera

Edwards je u 2. rundi sjajnim udarcem laktom napravio veliku posjekotinu iznad desnog oka Dos Anjosa, pa su liječnici do kraja borbe provjeravali je li Brazilac sposoban nastaviti. Dopustili su mu, no to je bilo samo odgađanje neizbježnog. 

Edwards je upisao 18. pobjedu, uz koje ima i tri poraza, te je trenutno na nizu od osam uzastopnih pobjeda. Posljednji poraz pamti iz prosinca 2015. godine, kada je od njega bio bolji aktualni prvak Kamaru Usman. Možda ćemo njih dvoboj gledati u nekoj bližoj budućnosti, s obzirom da bi nakon ove pobjede Edwards trebao biti u Top 5 izazivača. 

Dos Anjos je upisao 12. poraz, uz koje ima i 29 pobjeda. 

Brutalni nokauti Harrisa i Hardyja

U sunaslovnoj borbi večeri vidjeli smo ekspresni nokaut 36-godišnjeg Walta Harrisa, koji je za svega 12 sekundi noakutirao 42-godišnjeg ruskog specijalistu za prekide - Alekseija Oleinika

Tek što je krenula borba Harris je letećim koljenom u tijelo malo uzdrmao Oleinika i potom ga lijevim krošeom nokautirao. Oleinik je pao i to nezgodno na desno koljeno, koje je čini se ozbiljnije ozljedio. 

Harris je zabilježio 13. pobjedu u karijeru, uz kojih ima i sedam poraza. Oleinik u svojoj bogatoj karijeri bilježi čak 57 pobjeda, a ovo mu je bio 13. poraz.

MMA senzacija i bivši igrač američkog nogometa (NFL) Greg Hardy upisao je novu pobjedu u UFC-u. Nakon uvodnog poraza diskvalifikacijom (ilegalna koljena) Hardy je upisao dvije pobjede i velikim koracima grabi prema Topu 10 najboljih teškaša današnjice. 

Nova žrtva bio je Juan Adams, koji je u kavezu izdržao 45 sekundi s Hardyjem. Adams je pokušao rušiti Hardyja, uhvatio ga za nogu, no ovaj se dobro obranio i zatim krenuo uzdarati. 

Sudac je čekao i čekao Adamsa da napravi nešto drugo osim što mirno drži Hardyjevu nogu i prima udarce, točnije njih 30! Nakon što je uvidio da se ovaj ne brani aktivno, odlučio je prekinuti dvoboj. 

Takva odluka razljutila je Adamsa, koji je ljutito napustio kavez. 

Kontroverzna pobjeda Hernandeza i brutalna makljaža legendi na startu

Novozelanđanin Dan Hooker razočarao je domaće MMA fanove nakon što je ekspresno u 1. rundi nokautirao Jamesa Vicka. Sredinom prve runde jedan udarac je odsjeo na glavi Vicka i momentalno ga ugasio. 

Kontroverznu pobjedu jednoglasnom sudačkom odlukom odnio je Alexander Hernandez. On je slavio protiv brazilske legende Francisca Trinalda, ali mnogi smatraju da je pobjedu zaslužio Brazilac. 

To se vidjelo i po njegovoj reakciji, kao i reakciji trenera koji je ušao u oktogon nakon proglašenja, uzeo Trinalda pod ruku i protestno napustio kavez, unatoč činjenici da se Hernandez htio rukovati i pozdraviti. 

Glavni program UFC on ESPN otvorili su dvojica veterana: Andrei Arlovski i Ben Rothwell. Bio je to jedan teškaški klasik nakon kojeg su obojica jedva stajali na nogama. 

Arlovski je slavio jednoglasnom sudačkom odlukom, nakon što je uputio gotovo dvostruko više udaraca od svog suparnika, koji je pak oktogon napustio potpuno neprepoznatljiv nakon svih silnih udaraca primljenih u glavu. 

UFC on ESPN, glavni program:

Leon Edwards pobijedio Rafaela Dos Anjosa (jednoglasna sudačka odluka)

Walt Harris pobijedio Alekseija Oleinika (nokaut, 1. runda)

Greg Hardy pobijedio Juana Adamsa (tehnički nokaut, 1. runda)

Dan Hooker pobijedio Jamesa Vicka (nokaut, 1. runda)

Alexander Hernandez pobijedio Francisca Trinalda (jednoglasna sudačka odluka)

Andrei Arlovski pobijedio Bena Rothwella (jednoglasna sudačka odluka)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider