FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
UFC spektakl u Pragu

Miočićev prijatelj nokautiran udarcem u jetru, Santos nokautirao Blachowicza!

Na prvom UFC spektaklu u Češkoj vidjeli smo sjajne borbe.

Galerija UFC Fight Night Prag Gian Villante poražen od Poljaka Michala Oleksiejczuka

Prvi put u povijesti UFC je stigao u Prag. Na UFC Fight Nightu vidjeli smo čak šest borbi u glavnom dijelu programa kojeg je predvodila ona poluteškaša Jana Blachowicza i Thiaga Santosa.

Poljak je meč ušao s četiri pobjede u nizu, dok je Santos imao tek jednu manje. Ulog je bio prilika za borbu za pojas, a nju će kroz koji mjesec dobiti Brazilac Santos koji je tehničkim nokuatom slavio u trećoj rundi.

Sijevnuo je jedan lijevi kroše Santosa u bradu Poljaka koji je prvi put otvorenije krenuo u napad, ali to je bio njegov kraj u ovoj borbi. Santos je na podu samo završio posao za najveću pobjedu u karijeri.

U jedinom okršaju teškaša Stefan Struve je pobijedio Brazilca Marcosa Rogerija de Limu nakon gušenja (arm-triangle choke) u drugoj rundi. Nizozemac je preživio prvu rundu kada ga je Brazilac rušio žestokim udarcem već nakon pet sekundi borbe. De Lima nije iskoristio cijelu rundu u dominantnoj poziciji na tlu i to mu se ubrzo osvetilo. Struve je ovom pobjedom prekinuo niz od tri poraza u nizu.

Villante dobio u jetra

Jedan od najboljih prijatelja Stipe Miočića među borcima, Gian Villante poražen je u prvoj rundi borbe poluteške kategorije od Poljaka Michala Oleksiejczuka. U jednoj je izmjeni Poljak pogodio Amerikanca u jetru i ovaj se samo srušio.

U jedinom meču borkinja Amerikanka Liz Carmouche slavila je jednoglasnom odlukom protiv Čehinje Lucie Pudilove. Bio je to vrlo dobar i borben meč djevojaka koji je zasluženo dobila Carmouche iako je domaća borkinja također pružila dobru predstavu.

U bantam kategoriji Rus Petr Yan slavio je jednoglasnom odlukom protiv Amerikanca Johna Dodsona. Bila je to treća borba Rusa u UFC-u i treća pobjeda.

U prvoj borbi glavnog dijela programa Magomed Ankalaev je jednoglasnom odlukom slavio protiv Brazilca Klidsona Abreua. Ruski borac bio je veliki favorit jer je Brazilac uskočio u program zbog ozljede srpskog borca iz Cro Copovog tima, Darka Stošića.

Debitant se dobro držao u većem dijelu borbe, dok Ankalaev nije htio previše riskirati protiv borca koji nema što izgubiti. Najzanimljiviji trenutak dogodio se u prvoj rundi kada je Rus jednim aperkatom slomio nos brazilskom borcu. Nos mu nakon toga nije izgledao baš najbolje, ali je nastavio borbu i izdržao do kraja.

UFC Fight Night Prag, rezultati:

Thiago Santos pobijedio Jan Blachowicz  - tehnički nokaut

Stefan Struve pobijedio Marcosa Rogerija de Limu - gušenje

Michal Oleksiejczuk pobijedio Giana Villantea - nokaut

Liz Carmouche pobijedila Lucie Pudilovu - jednoglasna odluka

Petr Yan pobijedio Johna Dodsona - jednoglasna odluka

Magomed Ankalaev pobijedio Klidsona Abreua - jednoglasna odluka

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider