FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
"besmrtni" ide u mirovinu?

Spektakularna UFC večer: Brutalan nokaut laktom, te krvavi obračun Poiriera i Pettisa

Nakon odličnog UFC- 217 u New Yorku uslijedio je još jedan sjajan event, ovoga puta u Norfolku.

Anthony Pettis (Screenshot)

Fenomenalnim okršajem Dustina Poiriera i Anthonyja Pettisa završen je UFC-ov Fight Night u Norfolku. Dvojica sjajnih boraca lake kategorije ponudili su meč koji sigurno kandidira za jedan od najboljih ove godine, prenosi Fightsite.hr.

U sadržajnoj prvoj rundi i Poirier i Pettis imali su gornju poziciju u borbi u parteru, no ipak je u svojoj prilici nešto konkretniji bio "The Diamond". Poirier je bio uspješniji i kada se borba krajem runde odvijala na nogama, te je s nekoliko teških udaraca načeo bivšeg prvaka.

Nastavak susreta donosi još bolju rundu u kojoj Poirier u potpunosti mijena opis Pettisovog lica. "Showtime" krvari iz nekoliko posjekotina, a zbog obilnog krvarenja obojica su skliski te niti jedan ne uspijeva na duži period zadržati dominantnu poziciju. U svemu tome ipak se, barem što se tiče udaraca, nešto bolje snalazi Poirier, dok Pettis prijeti raznim polugama, ali i vodi veliku bitku s vidom koji skoro pa i ne postoji zbog silne krvi.

Sudac nakratko prekida borbu, a liječnici čiste Pettisa i daju zeleno svjetlo za nastavak. Do kraja runde Poirier udara iz gornje pozicije dok bivši prvak pokušava izvući ‘triangle choke’.

Treća runda pokazala se i kao posljednja. Uz puno akcije i promjena situacije, Poirier hvata Pettisova leđa, a ovaj se pokušava izokrenuti. Dustin se tu bolje snalazi te prelazi u ‘full mount’, ali u toj tranziciji Pettis izgleda ozljeđuje rebra te uz bolnu grimasu tapkanjem daje do znanja da je meč za njega gotov.

U sunaslovnoj borbi večeri Matt Brown je u, možda i svom posljednjem nastupu, brutalno nokautirao Diega Sancheza. Odmah početkom njihovog dvoboja u Norfolku, Sanchez je pritisnuo “Besmrtnog” uz kavez te ga ubrzo nakon razdvajanja ozlijedio ‘kickom’ u tijelo, no tu situaciju nije odlučio iskoristiti već je Brownu dao priliku za oporavak. Sanchez ubrzo baca novi ‘kick’, ali Matt ga hvata i savršeno plasira lakat koji završava borbu.

Andrei Arlovski prekinuo je crni niz od pet poraza svladavši Juniora Albinija jednoglasnom odlukom sudaca. U ovom smo meču gledali jednu solidnu predstavu bivšeg UFC-ovog prvaka. “Pitbull” se puno kretao, bacao razne kombinacije, a najčešće su svoj put do mete pronalazili njegovi aperkati. Bombe 26-godišnjeg Brazilca uglavnom je uspješno izbjegavao i tako stigao do odluke koja mu je donijela 15. pobjedu u UFC-ovom oktogonu. Odmah nakon završetka meča, Arlovski je najavio da nastavlja s borbama i tako ugušio nagađanja o njegovom povlačenju u mirovinu.

‘Main card’ otvorili su veterani Clay Guida i Joe Lauzon. Iako su fanovi predviđali pravi rat između njima dragih boraca, Guida je već u ranoj fazi na nogama desnicom uzdrmao Lauzona. Zatim je sjeo i sjajno odmjereni aperkat, da bi sve okončao ‘ground and poundom’ nakon nešto više od minute borbe.

Važnu pobjedu u lovu na poziciju prvog izazivača upisao je Raphael Assuncao koji je u trećoj rundi nokautirao Matthewa Lopeza i time stigao do 10. pobjede otkako je član UFC-a. U bantam kategoriji najjače MMA promocije samo ga je uspio svladati aktualni prvak T.J. Dillashaw s kojim je trenutno na 1-1 omjeru.

SAŽETAK UFC FIGHT NIGHTA 120

UFC Fight Night 120, glavni program, rezultati:

Dustin Poirier pobijedio Anthonya Pettisa (tehnički nokaut, 3. runda)

Matt Brown pobijedio Diega Sancheza (nokaut, 1. runda)

Andrei Arlovski pobijedio Juniora Albina (jednoglasna odluka sudaca)

Cezar Ferreira pobijedio Natea Marquardta (podijeljena sudačka odluka)

Raphael Assuncao pobijedio Matthewa Lopeza (nokaut, 3. runda)

Clay Guida pobijedio Joea Lauzona (tehnički noakut, 1. runda)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider