FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
nezaboravni spektakl iz Aucklanda

Neuništiva legenda Mark Hunt razvalio 11 godina mlađeg Lewisa!

Mark Hunt slavio je tehničkim noakutom protiv 11 godina mlađeg suparnika na UFC Fight Nightu 110 na Novom Zelandu!

Snimku UFC Fight Nighta pogledajte na Novoj TV nakon 23 sata.

Novozelanđanin Mark Hunt, legenda MMA-a, borio se po prvi put pred svojim navijačima, u Spark Areni u Aucklandu, te je iznenadio 11 godina mlađeg Derricka Lewisa, čovjeka koji je bio na nizu od šest pobjeda u teškoj kategoriji!

Hunt je slavio tehničkim nokautom u četvrtoj rundi, nakon što je pretrpio nekoliko snažnih udaraca, ali pritom maksimalno umorio i ispuhao Lewisa. Amerikanac je nakon borbe rekao da se oprašta od MMA zbog teške ozljede leđa, ali i uplovljavanja u bračnu luku.

Upalila savršena taktika neuništivnog Hunta

Početak prve runde pripao je Lewisu koji je, dok je bio svjež, bio aktivniji i pokušavao je bacati što više udaraca, pogotovo nogom na Hunta. Kako je runda odmicala svome kraju, tako je Novozelanđanin izgurao Amerikanca iz centra oktogona, te ga praktički nabio na ogradu.

Već nakon prve runde taktika Super Samoanca bila je jasna - kontrolirati borbu, držati pritisak na Lewisa koji će se prije ili kasnije ispuhati, te će postati laka lovina. Plan je idealno upalio.

Druga i treća runda otišle se uvjerljivo na stranu Hunta, te su se mnogi pitali kako će Lewis uopće izdržati još dvije runde po pet minuta na nogama. Pred sami kraj četvrte runde Amerikanac je bio na izmaknu snaga što je iskusni 43-godišnji Hunt iskoristio. S nekoliko udaraca natjerao je Lewisa da rukama prekrije glavu, nakon čega je sudac prekinuo borbu.

Nakon poraza od Alistaira Overeema i no contesta protiv Brocka Lesnara, Hunt je upisao prvu pobjedu nakon gotovo godinu i pol dana. Istovremeno je zaustavio niz Lewisa od čak šest pobjeda, s kojim je bio uspješniji čak i od američkog Hrvata Stipe Miočića (5).

Bila je to druga od šest borbi na koliko je Novozelanđanin potpisao ugovor s UFC-om, iako je prije manje od godinu dana bio na izlaznim vratima organizacije.

Za Lewisa je ovo kraj profesionalnog bavljenja ovim sportom, a razlog su brak i ozljeda leđa koja ga već dulje vremena muči.

Brunson završio čudesnu priču Dana Kellyja

U drugoj glavnoj borbi večeri Amerikanac Derek Brunson, sparing partner jednog od najboljih poluteškaša današnjice Jona Jonesa, nokautirao je Australca Dana Kellyja nakon malo više od jedne minute prve runde!

Kelly je ušao u MMA svijet s 34 godine i ispisao je jednu nevjerojatnu priču. Slavio je u 12 od 13 mečeva, no dosada se u karijeri nije susreo s udaračem kao što je Brunson. To se vidjelo nakon 70-ak sekundi borbe, kada je lijevi direkt odsjeo na glavi Kellyja, probivši pritom gard sjajnog judaša, četverostrukog sudionika olimpijskih igara.

Nakon što ga je oborio na tlo, Brunson je s još nekoliko udaraca dokrajčio Australca i natjerao suca da prekine borbu.

U ranijim borbama glavnog progaram domaće je navijače oduševio još jedan domaći dečko, Dan Hooker, ali i Moldavac Ion Cutelaba, te Ben Nguyen. Sva su trojica na spektakularan način dokrajčili svoje suparnike, Cutelaba i Nguyen u prvoj rundi, a Hooker u drugoj.

Jedina borba s glavnog programa koja je otišla do sudačke odluke bila je ona između Alexandera Volkanovskog i Mizuto Hirota. Australac je jednoglasnom odlukom slavio protiv Japanca.

Popis borbi

Glavni program

Mark Hunt pobijedio Derricka Lewisa - tehnički nokaut 4. runda

Derek Brunson pobijedio Dan Kelly - nokaut, 1. runda

Dan Hooker pobijedio Ross Pearson - nokaut, 2. runda

Ion Cutelaba pobijedio Henrique da Silva - tehnički nokaut, 1. runda

Ben Nguyen pobijedio Tim Elliott - gušenje, 1. runda

Alexander Volkanovski pobijedio Mizuto Hirota - jednoglasna odluka

 

Uvodni program

Vinc Pichel pobijedio Damien Brown - nokaut, 1. runda

Luke Jumeau pobijedio Dominique Steele - jednoglasna odluka

John Moraga pobijedio Askhan Mokhtarian - jednoglasna odluka

Zak Ottow pobijedio Kiichi Kunimoto - podijeljena odluka

JJ Adrich pobijedio Chan-Mi Jeon - jednoglasna odluka

Thibault Gouti - Dong Hyun-Kim - otkazano

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider