FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
ČUDO OD POPISA BORBI

UFC 300: Poznata je glavna borba priredbe od koje UFC želi učiniti najveću u povijesti

Dugo se čekala glavna borba velike UFC 300 priredbe koja će se održati u travnju.

Alex Pereira (Foto: Profimedia)

Nakon što je UFC napravio nešto posebno s UFC 100 priredbom održanom 2009. godine te UFC 200, održanom 2016., budući da se obje danas smatraju jednima od najboljih u MMA povijesti, namjera je tako nešto napraviti i s ovogodišnjom trećom "stotkom", UFC 300 priredbom.

Ona će se održati 13. travnja u Las Vegasu, a dugo se čekala njezina glavna borba, zapravo predugo, uz razne spekulacije.

Ništa od planiranih Conora i Jonesa

Vjerovalo se kako bi promocija za priredbu mogla na program staviti svoje najveće zvijezde, Conora McGregora i Jona Jonesa, ili barem jednog od njih, no to se neće dogoditi. Pojavile su se onda čak i spekulacije o međusobnoj borbi prvaka poluteške i privremenog prvaka teške kategorije, ali ni to nije bilo izvedivo.

Tako je promocija nakon, sigurni smo, puno muke napokon odabrala. Glavna borba UFC 300 priredbe bit će okršaj za titulu poluteške kategorije između Alexa Pereire i Jamahala Hilla.

To je nedugo nakon priredbe osobno obznanio predsjednik UFC-a, Dana White.

"Poatan" je u rekordnom roku postao prvak i superzvijezda

Pereiru je predstavio kao čovjeka kojem je trebalo najmanje vremena da osvoji titulu srednje, a nakon toga i poluteške kategorije. Naravno, tu je podosta gurala i sama promocija, na račun njegovih kickboxing referenci i velikog rivaliteta s Israelom Adesanyom, no ne možemo reći da Pereira nije opravdao povjerenje. Naprotiv, on svakom borbom izgleda sve bolje. I često se bori, što je uvijek veliki plus.

On je posljednji put nastupio u studenom prošle godine, kad je titulu poluteške kategorije osvojio savladavši Jirija Prochazku.

Pobjeda Pereire nad Prochazkom

Hill se ozlijedio pa napustio titulu, sad je može odmah vratiti

Protiv sebe će imati borca slične priče. Naime, kako je Prochazka zbog ozljede napustio titulu prvaka pa je u povratku odmah dobio priliku za njega se boriti protiv Pereire, gotovo istu priču ima Jamahal Hill, koji je pojas osvojio nakon Čeha.

I on je prvo početkom prošle godine savladao Glovera Teixeiru, a onda se teško ozlijedio te popratio primjer svog prethodnika. Sad se vraća i spreman je pokušati se vratiti na tron.

Ovo možda nije borba kakvu su mnogi očekivali, ali svakako je uzbudljiva, uz poprilično jake referencije za oba borca.

Pobjeda Hilla nad Teixeirom

Cijeli je popis borbi žestoki blockbuster

A ako to nije dovoljno, promocija se pobrinula dodatno ukrasiti priredbu. Tamo će se na glavnom programu naći još jedna borba za titulu, kineski ogled u ženskoj slamka-kategoriji između Weili Zhang i Yan Xiaonan, dok će se za takozvani BMF pojas boriti Max Holloway i Justin Gaethje. Charles Oliveira dočekat će Armana Tsarukyana, dok se vraća i Aleksandar Rakić, protiv gore spomenutog Prochazke.

To se čini kao potencijalni glavni program, no među ostalim potvrđenim borbama nalazi se čak pet bivših prvaka, Aljamain Sterling, Deiveson Figueiredo, Cody Garbrandt, Holly Holm i Jessica Andrade, legenda promocije Jim Miller, kao i veliki talent Bo Nickal.

Čudesni Bo Nickal

UFC je pripremio pravi spektakl za sve fanove, ali kao šlag na tortu isporučit će Pereiru i Hilla.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider