FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
SPEKTAKL U ABU DHABIJU

Makhachev dobio protivnika za UFC 294, vraća se i Chimaev protiv zločestog Brazilca

Najavljene su glavne borbe UFC 294 priredbe koja će se 21. listopada održati u Abu Dhabiju.

Islam Makhachev (Foto: Profimedia)

21. listopada UFC će se još jednom vratiti u Abu Dhabi s priredbom za koju je otpočetka bilo jasno tko će ju predvoditi. U pitanju je UFC 294, čiji ćete prijenos moći pratiti putem gol.hr portala.

Spomenuti borac je naravno Islam Makhachev, trenutno najveća zvijezda među navijačima iz islamskog dijela svijeta, kojima je tim putem Abu Dhabi zapravo vrlo atraktivni domaći teren.

Revanš borbe u kojoj je uzeo titulu

Makhachev će titulu prvaka lake kategorije braniti po drugi put, a suprotstavit će mu se borac protiv kojeg je titulu osvojio. To je Charles Oliveira.

Njih dvojica prvi su se put obračunali u listopadu prošle godine, također u Abu Dhabiju, a Mahkachev je slavio gušenjem u drugoj rundi.

Cijela prva borba Makhacheva i Oliveira

Nakon toga je prvak odradio vrlo tešku borbu protiv Alexandera Volkanovskog, kojeg je savladao sudačkom odlukom nakon pet rundi. Bio je to vrlo neizvjestan okršaj u kojem je Australac, iako je došao iz niže kategorije, potvrdio kako nikako ne zaostaje za Makhachevim.

Neki su čak vjerovali da je napravio dovoljno za pobjedu, no to se na sudačkim karticama ipak nije vidjelo, a potvrdio je to kasnije i sam Volkanovski kad je osobno analizirao svaku rundu pojedinačno.

Najbolji trenuci borbe Makhacheva i Volkanovskog

Oliveira se u međuvremenu vratio borbom protiv Beneila Dariusha, kojeg je prošlog mjeseca savladao nokautom u prvoj rundi. Ovom UFC-ovom rekorderu po broju prekida i zarađenih bonusa je poraz od Makhacheva jedini u posljednjih 13 borbi.

Napokon se vraćaju Chimaev i Costa - međusobnom borbom

Priredba je dobila i vrlo vjerojatno sunaslovno borbu, a ako ne to, onda sigurno jednu od najatraktivnijih na glavnom programu.

Napokon se u borilište vraća Khamzat Chimaev, popularni švedski Čečen, koji će se boriti protiv Paula Coste.

Za neporaženog Chimaeva bit će to prvi nastup nakon rujna prošle godine, kad je savladao Kevina Hollanda. Chimaev se inače proslavio u ljeto 2020., kad je u dva mjeseca odradio čak tri borbe i stekao veliku popularnost. Nažalost po ljubitelje sporta, od rujna 2020. do danas odradio je isto toliko, samo tri.

Završetak borbe Chimaeva i Hollanda

Njega čeka zločesti dečko UFC-a, Brazilac Paulo Costa, koji se nije borio još dulje, od kolovoza prošle godine kad je bio bolji od Lukea Rockholda.

Costa se nakon toga borio s UFC-om oko novog ugovora, koji je dobio. U međuvremenu je ugovorio borbu protiv Ikrama Aliskerova, koju je trebao odraditi ovog mjeseca, ali na kraju su obojica prebaćeni u Abu Dhabi te upareni s drugim protivnicima.

Costa će pokušati prezentirati kvalitetu s kakvom je došao do napada na titulu prvaka, koju 2020. protiv Israela Adesanye nije uspio osvojiti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider