Tenis
SPORTOVI
Tenis
Iskoristio priliku

VIDEO Mate Pavić o pozivu Ivanu Perišiću u Hajduk: "Jednostavno, nisam mogao odoljeti"

Mate Pavić ponovo se odazvao Marinovom pozivu na humanitarni turnir Gem, set, Hrvatska, a za kameru gol.hr-a govorio je između ostalog o raspadu para s Nikolom Mektićem, naslovu u miksu na Wimbedonu i o sad već ikonskoj poruci Ivanu Perišiću.

Iza našeg ponajboljeg tenisača u paru Mate Pavića je u najmanju ruku čudan Wimbledon, odigrao je svoj zasad posljednji Grand Slam u paru s dugogodišnjim partnerom Nikolom Mektićem, nažalost ispao vrlo rano, ali srećom uspio je osvojiti naslov u mješovitim parovima. Za gol.hr rekao je kako je došlo do raskida suradnje, kakvi su mu planovi za dalje i, jasno, kako je došao na ideju pozvati Ivana Perišića u Hajduk.

"Prekid suradnje s Mektićem? Nije nas išlo, imali smo par pehova na početku sezone. Obostrano smo se dogovorili da krenemo dalje, probamo se osvježiti, zaigrati s drugim partnerima i nadam se da će to biti dobro za njega i za mene.“

Je li bilo svađe tko će dobiti Marinovog kuma Ivana Dodiga?

"Dogovorio sam samo nastup na sljedećem turniru s Dodigom, ali nismo dogovorili trajnu suradnju. Ići ću tjedan po tjedan, malo mijenjati partnere i vidjeti što i kako dalje.“

Kako ste zadovoljni oproštajnim nastupom?

"Uvijek očekujemo puno. Dvije godine smo igrali dobro, dogurali do finala. Jedno osvojili i to s hendikepom, s obzirom da sam igrao sa slomljenom rukom. Još smo uoči Wimbledona osvojili dva turnira, malo se vratili na stare staze, ali nažalost zaustavljeni smo u trećem kolu. Momci su odigrali odličan meč, nismo čak ni mi bili toliko loši, koliko su oni bili dobri i eto.“

Mate se snašao bolje od sad već bivšeg partnera izbacivši ga putem do naslova u mješovitim parovima. Hoće li se sad ozbiljnije posvetiti miksu?

"Ma ne, trudim se igrati ih na Grand Slamovima. Lijepo je osvojiti Grand Slam u bilo čemu. Sve se broji, bilo u miksu, parovima ili singlu. Lijepo je podići tu titulu?

A kad ju je podigao, iskoristio je pažnju i poslao poruku Ivanu Perišiću koji ga je gledao s tribine. Kratko mu je na hrvatskom jeziku poručio „Ivane, vrime je“, a sad za gol.hr objasnio kako je došao na ideju.

"Morao sam se priključiti 'kolektivnom ludilu' kao svi Splićani. Nisam odolio i rekao sam to. To je u principu to. Poslije smo se malo podružili. Dođe svaki put kad može, bio nas je gledati lani u parovima u Wimbledonu, uvijek dođe podržati kad bude u prilici. Tako je bio dolazio i na Gem, set, Hrvatska kad je mogao. Ove godine nažalost nije uspio“, rekao je Mate.

I što kaže, hoće li doći u Hajduk?

"O tome ćemo drugom prilikom“, podvukao je s osmijehom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider