FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
UFC 270

VIDEO Figueiredo ima tajno oružje za treću borbu s Morenom: Sad ga trenira bivši sparing partner aktualnog prvaka

Spektakularni UFC 270 predvodit će borba za pojas u teškoj između Ngannoua i Ganea, ali prije njih Moreno i Figueiredo ratovat će treći put zaredom, ovaj put u nešto drugačijim ulogama.

U nedjelju od 4.00 ujutro uzmite pauzu od rukometa i pratite prijenos sjajnog UFC-a 270 uživo na gol.hr-u i u snimci na Novoj TV.

Obilježait će ga poslastica u kraljevskoj kategoriji, Francis Ngannou i Cyril Gane bore se za pojas u glavnoj borbi večeri, ali prije njih Brandon Moreno će staviti svoju titulu u kategoriji muha na vagu protiv bivšeg prvaka Deivesona Figueireda.

Igor Pokrajac, Vlado Boban i Zelg Galešić Lucky Punch: Svi govore kako će Ngannou izgubiti naslov UFC prvaka, objasnili smo zašto divider

Za početak treći uzastopni okršaj za pojas muha kategorije

I čini se da je ovo guranje bilo klasična greška. Jer Brandon Moreno je potpuno dominirao bivšeg prvaka muha kategorije u uzvratu. Odlična prva bitka završila je remijem, no uzvrat je Moreno zaključio gušenjem u 3. rundi. I tako postao prvi Meksikanac, rođen u Meksiku koji je postao prvak UFC-a.

Sve o UFC-u 270 pogledajte u prvom ovogodišnjem Lucky Punchu

"Ako osvojim titlu, ovaj sport u mojoj zemlji Meksiku može itekako narasti“, kaže prvak u kategoriji muha Brandom Moreno.

Nakon što je osvojio titulu postao je velika zvijezda u svojoj domovini poznatoj po vrhunskim boksačima. Morena je primio i predsjednik države.

"Osjećam težinu svoje države na ramenima. Mislim da Meksiko treba takvu vrstu inspiracije.“

Brazilac okrenuo ploču

Nešto slično doživio je u Brazilu, svojoj domovini, njegov protivnik Deiveson Figueiredo. I on je postao zvijezda koju su pozivali na treninge poznatih specijalnih jedinica u Brazilu. Na kraju druge borbe Brazilac je ispao gospodin. Uzroci poraza bili su sljedeći.

"Druga borba se odvijala u vremenu kada sam kupio dvoranu u blizini svog rodnog grada Belema. Paralelno smo gradili, trenirali, pomagali zaposlenike. Sve me to mentalno iscrpilo“, priznaje bivši prvak, a sad prvi izazivač za Morenov pojas Deiveson Figueiredo.

I zato je Brazilac okrenuo ploču. Odselio se iz Brazila u SAD. A u pripremama mu se pridružio bivši UFC prvak Henry Cejudo.

Igor Pokrajac, Vlado Boban i Zelg Galešić Lucky Punch: Svi govore kako će Ngannou izgubiti naslov UFC prvaka, objasnili smo zašto divider

"Brandon Moreno nekada je bio moj glavni sparing partner. Trenirali smo zajedno za Demetriousa Johnsona. Znam sve njegove snage i slabosti. Imam nešto što vrijedi više od zlatnog rudnika a to je iskustvo“, priča bivši prvak u muhi i bantamu te nekadašnji osvajač zlatne olimpijske medalje u hrvanju slobodnim stilom Henry Cejudo.

A i glavni program UFC-a 270 ima i borca koji je jedan od najatraktivnijih u cijelom UFC-u. Dakako, riječ je o Brazilcu Michelu Pereiri. Čovjeku čiji potezi u oktogonu nikoga ne ostavljaju ravnodušnima.

Da rezimiramo...

Piredbu otvara srednjaški obračun Rodolfa Viere i Wellingtona Turmana, slijedi dvojac iz bantama Cody Stamann i Said Nurmagomedov. Michelu Pereiri se za ples u oktogonu pridružuje Portugalac Andre Fialho koji debitira u UFC-u. Onda slijede dvije bitke za pojas. Moreno protiv Figueireda, pa Ngannou protiv Ganea.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider