FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
tri su prava "bomba"

Nisu Miočić i Cormier jedina spektakularna borba UFC-a 241: Pogledajte što vas sve očekuje

Pred nama je vrlo uzbudljivi UFC vikend na kojem ćemo vidjeti može li Stipe Miočić vratiti titulu prvaka u svoje vlasništvo.

Vlado Boban najavljuje UFC 241

Nadolazeće nedjelje u američkom gradu Anaheimu održava se možda i najveći borilački event godine - UFC 241.

Na njemu ćemo imati borbu za titulu prvaka u kraljevskoj kategoriji (teška), a sudionik iste bit će Amerikanac hrvatskih korijena - Stipe Miočića. U sunaslovnoj borbi u oktogon se nakon tri godine vraća majstor jiu-jitse - Nate Diaz.

Zanimljive dvije borbe kao zagrijavanje

Spektakularan popis borbi na UFC-ovoj priredbi u Anaheimu kreće sudarom Dereka Brunsona i Iana Heinischa u srednjoj kategoriji do 84 kilograma. Brunson je godinama dio UFC-a i godinama blizu vrha no nikada na njemu. Znao je imati nizove i po pet pobjeda no onda redovito gubio od zaštitnih znakova kategorije poput Roberta Whittakera, Israela Adesanye ili legendarnog Andesona Silve.

Ima 19 pobjeda i 7 poraza i iskustvo protiv Heinischa na svojoj strani.
Heinisch je prošle godine debitirao u UFC-u i nanizao tri pobjede. Na kladionicama je favorit, no Brunson je daleko najveće ime s kojim ulazi u oktogon.

Gabriel Benitez i Sodiq Yusuff odradit će borbu u perolakoj kategoriji. Benitez je Meksikanac koji je skupio respektabilan omjer od 21 pobjede i 6 poraza. U UFC-u je pet godina i u najjačoj svjetskoj organizaciji upisao je pet pobjeda i dva poraza. Yusuff je prošle godine debitirao u UFC-u i do sada u karijeri upisao 9 pobjeda i 1 poraz. Pet pobjeda nokautom.

Tko će slaviti u revanšu Miočić - Cormier (UŽIVO GOL.hr nedjelja 4:00)?

Ukupno glasova:

Povratak Diaza nakon tri godine čekanja

Iskusni Kubanac Yoel Romero bivši je prvak svijeta u hrvanju i olimpijsko srebro. Odlično se snašao u slobodnoj borbi i pobjeđivao bivše prvake srednje poput Weidmana ili Rockholda. Ima čak 11 nokauta u svojih 13 pobjeda, iako mu je baza hrvanje. Paulo Costa u očima mnogih figurira kao budući vladar ove kategorije. Brazilac je u UFC-u odradio četiri borbe i isporučio četiri nokauta.

Sunaslovna borba večeri donosi povratak zločestog dečka i ikone slobodne borbe u oktogon. Nakon tri godine vraća se Nate Diaz. Diaz je pobjeđivao ljude poput Conora McGregora i Donalda Cerronea, a sada nakon duge pauze ide testirati Anthonya Pettisa. Pettis je kao i Diaz već godinama u UFC-u i bivši je prvak lake kategorije. U posljednjoj borbi je slavio nokautom protiv Stephena Thompsona, jednog od najboljih UFC velteraša i ovo je dvoboj od kojeg se puno očekuje.

Najveći dvoboj u povijesti UFC-ove teške kategorije

I za kraj možda i najveći teškaški dvoboj u povijesti UFC-a. Dva velikana u uzvratu nakon 13 mjeseci. Cormier ima 22 pobjede i samo 1 poraz, a Stipe 18 pobjeda i 3 poraza. Jedan od tih rijetkih poraza došao je od Cormiera i već je Miočić najavio kako će to ispraviti.

Puno ćemo se baviti analizama ovog dvoboja idućih dana. Kladionice daju laganu prednost Cormieru. A vi budite s nama na GOL.hr-u od 4 ujutro sa subote na nedjelju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider