FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
izravan prijenos na gol.hr-u

Što nas čeka na UFC spektaklu godine? Dvojac koji jamči atrakciju i ponajveći borac u povijesti

Još samo dva dana ostala su do jedne od najjačih UFC-ovih priredbi ove godine, uz prijenos na Gol.hr-u i Novoj TV.

Galerija Stipe Sladoljev (Foto: GOL.hr) Stipe Sladoljev (Foto: GOL.hr) Jon Jones (Foto: AFP)

UFC 239 u Las Vegasu u noći sa subote na nedjelju donosi pravi spektakl. Ukupno pet mečeva, sve sami borci iz vrha najjače svjetske organizacije slobodne borbe. A od toga dva okršaja za naslov prvaka.

U noći sa subote na nedjelju, 7. srpnja, od 4 sata ujutro GOL.hr uživo prenosi ovaj spektakl koji u nedjelju u večernjim satima možete pogledati u snimci na Novoj TV.

U prve tri borbe gledat ćemo redom: najprije okršaj u kategoriji velter do 77 kilograma: Amerikance Diega Sancheza i Michaela Chiesu. Obojica su živa atrakcija, zajedno imaju čak 13 nagrada za najbolju izvedbu večeri.

Susreti bivših i aktualnih prvaka te potencijalnih izazivača

Pa onda u poluteškoj kategoriji do 93 kilograma: Amerikanac Luke Rockhold i Poljak Jan Blachowicz. Rockhold je bivši prvak u srednjoj kategoriji, a Blachowicz u samom poluteškaškom vrhu. I onda opet američki okršaj u kategoriji velter: Jorge Masvidal i Ben Askren - obojica u prvom redu kandidata za mjesto izazivača.

A onda, dvije borbe za pojas, a u obje: borac i borkinja koji spadaju u najveće svih vremena.

Najprije djevojke: prvakinja Amanda Nunes protiv bivše prvakinje, Holly Holm. Kategorija je bantam, do 61 kilograma. Po visini i rasponu ruku slične, ali Brazilka je favoritkinja: prema kladionicama oko 75 prema 25 posto.

Amanda Nunes je prije pola godine postala dvostruka prvakinja, nokautom protiv strašne Cris Cyborg, i ušla u povijest. Fantastična u borbi na nogama, sjajna u parteru; s čak osam pobjeda zaredom - bit će strašno težak zalogaj za Holly Holm.

Čovjek kojeg nije pobijedio nitko - osim on samog sebe

I onda za kraj: Jon Jones! Jedan jedinstveni, čovjek kojeg dosad zapravo nije pobijedio nitko, osim on samog sebe: diskvalifikacijom, zbog zabranjenog poteza ili supstance u krvi. Njegov novi izazivač je Thiago Santos, sjajni brazilski udarač.

Jonesove fizičke predispozicije već su notorne, njegov raspon ruku od 215 centimetara najveći je u UFC-u. A uz njegovu vještinu i inteligenciju, favorit je s čak 85 posto izgleda za novu pobjedu. Ipak, ako mu Thiago Santos uspije prići i pogoditi ga, možda i dočekamo senzaciju.

Sve provjerite izravno na Gol.hr-u u noći sa subote na nedjelju u 4 sata, te na Novoj TV u nedjelju navečer, 10 minuta prije ponoći.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider