FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
rekordno brzi nokaut

Neviđeni UFC spektakl: Jones jedva obranio naslov prvaka, Nunes uvjerljiva, Masvidal "ukrao" večer!

U Las Vegasu je održan najveći UFC spektakl u 2019. godini, na kojem su Jones i Nunes obranili titule, a Masvidal kreirao najbrži nokaut u povijesti UFC-a.

Galerija UFC 239 uživo na GOL.hr-u Nokaut Blachowicza (Foto: GOL.hr) Nokaut Masvidala (Foto: GOL.hr) Jones udara Santosa (Foto: AFP)

Snimku UFC 239 spektakla pogledajte u snimci na Novoj TV u nedjelju u ponoć

Dok čekamo kolovoz i veliki revanš Stipe Miočića i Daniela Cormiera, početak srpnja obilježio će najveći UFC spektakl u 2019. godini. Na UFC-u 239 u Las Vegasu vidjeli smo dvije borbe za titulu prvaka i najbrži nokaut u povijesti UFC-a!

Jon Jones obranio je titulu UFC prvaka u poluteškoj kategoriji, nakon što je u jednoj prilično mlitavoj borbi za naslov slavio protiv Thiaga Santosa podijeljenom sudačkom odlukom

Santos je prema mišljenju jednog suca slavio u tri od pet odrađenih rundi, no preostala dvojica nisu djelili njegovo mišljenje, te su dali pobjedu Jonesu, koji je po 10. put u karijeri obranio naslova UFC prvaka. 

Ozljeda zaustavila senzaciju i prvi poraz Jonesa?

Santos je sjajno otvorio meč i dobio prvu rundu protiv neprikosnovenog UFC prvaka Jonesa. No nakon 15-ak sekundi borbe u drugoj rundi Brazilac je ozlijedio stopalo i koljeno prilikom jednog udarca nogom i tu je, praktički, priči bio kraj. 

Njegovo kretanje, koje je u prvoj rundi izluđivalo Jonesa i onemogućavalo mu da ga pritisne uz kavez, bilo je ograničeno za nastavak borbe. No čak i unatoč tome Santos se hrabro borio do kraja, i dalje bacao udarce nogama, ali s obraničenim kretanjem i manjom eksplozivnošću, koji je njegov forte, protiv prvaka nije mogao. 

U konačnici je jedan od tri suca dao dvije od tri runde Santosu, koji je izgledao bolje u prve dvije runde. No druga dvojica sudaca su tri od pet rundi dali na stranu prvaka, prije svega zbog kontrole oktogona, a onda u konačnici i većeg broja bačenih udaraca, koji su stigli kao posljedica Santosove ozljede. 

Pitanje je kako bi se Jones proveo u ostatku meča da se Brazilac nije ozlijedio. Možda bi imali novog prvaka, a ovako čekamo što će UFC iduće pripremiti za još uvijek neporaženog Jonesa. Podsjetimo, jedini njegov "poraz" stigao je prije 10 godina nakon diskvalifikacije u trenucima kada je vodio na bodove. 

Amanda Nunes rutinski obranila titulu prvakinje

Amanda Nunes obranila je naslov UFC prvakinje u bantamu, nakon što je u prvoj rundi nokautirala izazivačicu Holly Holm!

Obje su borkinje krenule vrlo oprezno, Holm je uputila prvi opasniji udarac, no ostatak borbe bio je u znaku Nunes. Čekala je, čekala pogrešku Holm i vrlo je brzo dočekala. 

Holm je pokušala udariti Brazilku front-kickom i u trenucima kada je spuštala nogu doletio je desni high-kick. Bio je to savršeni udarac koji je čisto odsjeo na glavi Holly Holm, koji je odmah pala u nokdaun. 

Sudac Goddard dobro je prepoznao situaciju i odmah prekinuo borbu nakon prva dva udarca Nunes, vidjevši da Holm više nije sposobna braniti se. 

Bila je to četvrta uzastopna obrana titule za Amandu Nunes i pitanje je tko je još preostao za ovu sjajnu Brazilku u perolakoj kategoriji. Možda Valentina Ševčenko, koja je jedina izdržala svih pet rundi protiv dvostruke UFC prvakinje. 

Masvidal autor najbržeg nokauta u povijesti UFC-a

Jorge Masvidal brutalno je nokautirao Bena Askrena za svega 5 sekundi! Čim je sudac označio početak borbe Masvidal se zaletio prema Askrenu, skočio u zrak i koljenom pogodio u glavu Askrena, koji ju je počeo spuštati prema dolje. 

Askren se odmah pri padu na tlo ukočio i nije se dizao nekoliko minuta. Tek nakon pružene liječničke pomoći Askren se uz pomoć doktora i svojih timskih kolega pridigao i napustio oktogon. 

Nokaut u pet sekundi je najbrži u povijesti UFC-a. Za sekundu je nadmašio remek djelo Duanea Ludwiga, koji je 2006. godine nokautirao Jonathana Gouleta za šest sekundi.

Za svega sedam sekundi pobjede u UFC-u upisali su Todd Duffee, Chan Sung Jung i Ryan Jimmo, dok je po osam sekundi za završetak borbe trebalo Don Fryeu, Jamesu Irvinu, Leonu Edwardsu i Makwanu Amirkhaniju.

Najbrži nokaut u povijesti UFC-a u borbi za titulu prvaka i dalje drži Conor McGregor, koji je u meču za titulu u perolakoj kategoriji riješio Jose Alda za 13 sekundi.

Blachowicz brutalno nokautirao bivšeg prvaka

Poljski borac Jan Blachowicz slavio je protiv bivšeg prvaka u srednjoj kategoriji Lukea Rockholda i to brutalnim nokautom u drugoj rundi. Bio je to debi Rockholda u poluteškoj kategoriji, koji zasigurno neće pamtiti po dobrome. 

Rockhold je solidno krenuo, a onda ga je na kraju prve runde Poljak "zaljuljao" jednim high-kickom. Dobro je Amerikanac otvorio i drugu rundu, a onda je pri izlasku iz jednog klinča popio lijevi kroše i zaspao u sekundi. 

Na otvaranju glavnog programa Michael Chiesa slavio je protiv legendarnog Diega Sancheza jednoglasnom sudačkom odlukom nakon tri odlične runde grapplinga. 

Nije bilo puno stand-up borbe, ali je bila vrhunska parteraška izvedba, prije svega Chiese. On je dominirao, bio blizu da završi Sancheza u nekoliko navrata, ali se iskusni 37-godišnjak uvijek nekako izvukao. 

Bila je to druga borba Chiese u velteru, kategoriji iznad lake u kojoj se godinama borio, te druga uvjerljiva pobjeda.

UFC 239, glavni program:

Jon Jones pobijedio Thiaga Santosa (podijeljena sudačka odluka)

Amanda Nunes pobijedila Holly Holm (nokaut, prva runda)

Jorge Masvidal pobijedio Bena Askrena (nokaut, 1. runda, najbrži nokaut u povijesti)

Jan Blachowicz pobijedio Lukea Rockholda

Michael Chiesa pobijedio Diega Sancheza (jednoglasna sudačka odluka)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider