FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
ngannou nokautira reema

Deja vu u Detroitu: Holloway još jednom završio Alda na identičan način!

Spektakularni UFC 218 iz Detroita je iza nas. U jedinoj borbi za pojas slavio je prvak Max Holloway, dok je u drugoj najvažnijoj borbi večeri Francis Ngannou izborio priliku ogledati se s prvakom u teškoj kategoriji - Stipom Miočićem.

Galerija Alvarez udara Gaethjea (Foto: AFP) Holloway udara Alda (Foto: AFP)

"Deja vu" u Detroitu na UFC 218 spektaklu! Max Holloway obranio je naslov UFC prvaka nakon što je ponovno tehničkim nokautom slavio protiv Josea Alda, ponovno na samom kraju treće runde!

Nakon što je Frankie Edgar zbog ozljede morao otkazati svoj napad na pojas, bivši prvak Jose Aldo dobio je veliku priliku za revanš protiv aktualnog vladara perolake kategorije Maxa Hollowayja. S obzirom da nije imao puno vremena za pripremu, Aldo nije mogao izdržati tempo koji mu je nametnuo borac s Havaja.

Holloway je u trećoj rundi podigao tempo, ušao u ranu izmjenu teških udaraca i fizički slomio Alda. Pokušao je Brazilac oboriti Hollowaya, međutim upao je u zamku i završio kao i u prošloj borbi - grčevito se boreći da preživi rundu. Sudac to ipak nije mogao dopustiti, jer nije bilo prave obrane s njegove strane.

Bila je to 12. uzastopna pobjeda Hollowayja, 19. ukupno u njegovoj karijeri, a tek mu je 25 godina!

Što će biti sa Joseom Aldom nakon ovog poraza teško je reći. Ponovno nije uspio slaviti protiv Hollowayja i ponovno je izgledao potpuno nemoćno nakon što je borba otišla u treću rundu. Možda čak i razmisli i mirovini, iako je uoči borbe govorio da ima dugoročni plan... Vidjet ćemo. 

Ngannou brutalno nokautirao Overeema

Kamerunac Francis Ngannou hladnokrvno je nokautirao prvog izazivača u teškoj kategoriji Alistaira Overeema sredinom prve runde. Bio je to brutalni nokaut lijevim krošeom koji je momentalno uspavao legendu MMA sporta. 

"Dana White obećao mi je priliku za titulu protiv Stipe Miočića ako pobijedim Overeema", rekao je Ngannou, na što mu je Joe Rogan odgovorio.

"O, zaslužio si ti priliku za naslov itekako".

Tijekom svakog ponavljanja snimke nokauta navijači u dvorani hvatali su se za glavu zbog brutalnosti koju je prezentirao ovaj francuski Kamerunac.

Brutalan nokaut Alvareza u pravoj makljaži!

Eddie Alvarez nokautirao je Justina Gaethjea minutu prije kraja treće, ujedno i posljednje runde. Bila je to, kako smo i najavljivali, prava makljaža dvojice boraca koji ne poznaju riječ taktika. U njoj se bolje snašao Alvarez, čija je tehnika i daleko veće iskustvo bilo presudno.

Prva runda bila je više-manje izjednačena, no preostale dvije, do nokauta, su bile debelo na strani Alvareza. Nakon dvije runde bivši prvak lake kategorije bacio je preko 270 udaraca od čega je više od 150 odsjelo na licu i tijelu Justina Gaethjea.

Pred kraj treće runde, kada su se obojica već jedva držali na nogama, Alvarez je u klinču primio Gaethjea za glavu i pogodio ju letećim koljenom. Justin je klonuo i priči je bio kraj. Prvi je to poraz za Justina Gaethjea.

U uvodnoj borbi Tecia Torres slavila je protiv Michelle Waterson jednoglasnom sudačkom odlukom. Sva tri suca bila su složna u tome da je Torres bila bolja, a jedan je od njih sve tri runde dao na stranu Amerikanke s portorikanskim korijenima.

UFC 218, glavni program:

Max Holloway pobijedio Josea Alda (tehnički noakut, 3. runda)

Francis Ngannou pobijedio Alistaira Overeema (nokaut, 1. runda)

Henry Cejudo pobijedio Sergia Pettisa (jednoglasna sudačka odluka)

Eddie Alvarez pobijedio Justina Gaethjea (nokaut, 3. runda)

Tecia Torres pobijedila Michelle Waterson (jednoglasna sudačka odluka)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider