FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
slavio i dos anjos

Nunes obranila naslov, sjajan nokaut bivšeg olimpijskog prvaka!

Amanda Nunes obranila je naslov UFC-ove prvakinje bantam kategorije.

UFC nije imao sreće sa svojim 215. izdanjem koje je održano u kanadskom Edmontonu. Prvo je Junior dos Santos pao na doping testu zbog čega je otpala borba protiv nove teškaške zvijezde Francisa Ngannoua, a onda je morala biti otkazana i glavna borba večeri. Demetrious Johnson trebao je imati priliku ući u povijest kao prvi borac koji je obranio UFC naslov čak 11 puta zaredom, no njegov protivnik Ray Borg morao je otkazati nastup nakon što su liječnici procijenili kako neće biti spreman za borbu.

Tako je glavna borba večeri postala ona između Amande Nunes i Valentine Ševčenko. Brazilka je odustala od ove borbe na UFC 213 samo nekoliko sati uoči obračuna što je razljutilo čelnike UFC-a, no sudbina je htjela da opet predvodi jedan event kao glavna zvijezda.

Nunes je u tijesnoj borbi u pet rundi slavila podijeljenom odlukom i obranila naslov prvakinje u bantamu. Ševčenko je bila vrlo blizu pojasu, ali nije uspjela u revanšu. Brazilka je pak između dvije pobjede protiv Kirgistanke pobijedila i dvije najveće ženske UFC zvijezde Mieshu Tate i Rondu Rousey. Ševčenko i dobar dio publike nije bio zadovoljan odlukom sudaca. Poručila je kako je Nunes nije niti jednom pogodila te smatra kako je zaslužila naslov prvakinje.

U borbi prije one za pojas legendarni Brazilac Rafael dos Anjos lako je svladao Neila Magnyja čime je nastavio pobjednički put u velter kategoriji. Bivši prvak u lakoj kategoriji odlično je iskoristio dominaciju na parteru i gušenjem (trokut) natjerao Amerikanca na predaju.

Sjajan direkt i nokaut Cejuda

Umjesto vladara muha kategorije, vidjeli smo u glavnom programu dvojicu njegovih bivših izazivača. Henry Cejudo nokautirao je Brazilca Wilsona Reisa na početku druge runde nakon jednog sjajnog direkta. Taj nokaut izmamio je aplauz i samog Demetriousa Johnsona koji je sjedio u gledalištu. Vidjet ćemo hoće li Cejudo, bivši olimpijski pobjednik u hrvanju iz Pekinga 2008., za koji mjesec dobiti novu priliku za pokušaj prekida najveće dominacije u povijesti UFC-a.

Ilir Latifi iz Švedske slavio je jednoglasnom odlukom sudaca protiv možda i buduće velike zvijezde Tysona Pedra. Mladi Australac doživio je prvi poraz u karijeri, a za penjanje na ljestvici poluteškaša morat će ponuditi puno bolju predstavu od one protiv Latifija koji se vratio pobjedama nakon prošlogodišnjeg poraza od Ryana Badera.

Glavni program UFC 215 spektakla otvorila je pobjeda Jeremyja Stephensa protiv Gilberta Melendeza u pero lakoj kategoriji. Bio je to četvrti uzastopni poraz El Nina i prijeti mu odlazak iz organizacije. Stephens je jednim low-kickom ozlijedio nogu Melendeza već u prvoj rundi što je usmjerilo borbu u njegovu korist. Melendez se još i dobro držao s obzirom na tu ozljedu, no bila je to jednosmjerna ulica do kraja meča.

Najbolje trenutke s UFC 215 spektkla pogledajte u programu Nove TV večeras od 22:50.

UFC 215:

Amanda Nunes pobijedila Valentinu Ševčenko  - podijeljena odluka

Rafael dos Anjos pobijedio Neila Magnya - gušenje

Henry Cejudo pobijedio Wilsona Reisa - nokaut

Ilir Latifi pobijedio Tysona Pedra - jednoglasna odluka

Jeremy Stephens pobijedio Gilberta Melendeza - jednoglasna odluka

Preliminarni program:

Ketlen Vieira pobijedila Sara McMann - gušenje

Sarah Moras pobijedila Ashlee Evans-Smith - armbar

Rick Glenn pobijedio Gavina Tuckera - jednoglasna odluka

Alex White pobijedio Mitcha Clarkea - tehnički nokaut

Arjan Bhullar pobijedio Luisa Henriquea - jednoglasna odluka

Kajan Johnson pobijedio Adriana Martinsa - nokaut

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider