FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
ubojita kombinacija

Holloway "umirovio" Alda: Priželjkuje osvetu protiv McGregora

Max Holloway postao je jedini vlasnik naslova u perolakoj kategoriji UFC organizacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U sjeni finala Lige prvaka u Rio de Janeiru je održan još jedan UFC spektakl - UFC 212 event. Glavna borba večeri bio je dugoočekivani okršaj Josea Alda i Maxa Hollowaya. Bila je to borba za ujedinjenje titula u perolakoj kategoriji, a nakon iste na tronu je ostao samo Max Holloway.

Ovaj 25-godišnji Havajčanin stigao je u Rio de Janeiru do svoje 11. uzastopne pobjede, a njegova najnovija žrtva bio je domaći predstavnik Jose Aldo. Jedan od najboljih boraca svijeta i čovjek čija je era zaštitni znak za UFC-ovu perolaku kategoriju morao je nakon meča prepustiti vrh mlađem, gladnijem i u ovim trenucima boljem borcu.

Silno želi osvetu protiv McGregora

Dvoboj najjačih boraca kategorije do 66 kilograma zatvorio je sjajnu večer u Jeunesse Areni, a novopečeni vladar perolake je do najveće pobjede u karijeri stigao 47 sekundi prije isteka treće runde.

MAX HOLLOWAY VS JOSE ALDO (SAŽECI)

Holloway je kombinacijama udaraca u stojci srušio Alda na tlo, te ga tamo i dokrajčio udarcima u glavu. Sudac borbe je dugo oklijevao bi li uletio i prekinuo borbu, jer je Brazilac imao obje ruke na glavi, no s obzirom na njegovu neaktivnost u defanzivi i veliki broj udaraca koje je Holloway zadavao, nije mu ostalo ništa drugo nego označiti kraj.

Ukoliko se ikada vrati u UFC, Conora McGregora čekat će upravo Max Holloway, kojeg je doduše već pobijedio (2013. godine), ali na bodove. McGregor je oduvijek naglašavao da mu treba izazov, odnosno borac koji je konstantan. Ako 11 uzastopnih pobjeda nije konstantno, onda ne znamo što jest.

Irac je trenutno u pregovorima oko boksačkog meča protiv Floyda Mayweathera i teško je za očekivati da ćemo ga uskoro vidjeti u oktogonu. Ako ga više ikada i vidimo...

Gadelha razveselila Brazilce

U drugoj glavnoj borbi večeri, Claudia Gadelha je bila ta koja je uspjela razveseliti svoje fanove i to svojom najboljom borbom do sada. Okršaj s Karolinom Kowalkiewicz nikako nije izgledao kao sudar dvije prvoplasirane djevojke s ljestvice kategorije, budući da je Gadelha Poljakinju izdominirala i već u prvoj rundi prisilila na tapkanje.

Već na nogama se pokazala kao bolja i konkretnija, ali onda je uspjela u onome što je naumila. Odvela je borbu u parter, ispunila svoju želju da fanovima pokaže koliko joj je dobar grappling, a to je i potvrdila vrlo brzim dolaskom do gušenja i Karolini nije preostalo ništa drugo nego da tapka.

Vrlo zanimljiv i sadržajan bio je okršaj dva veterana, Vitora Belforta i Natea Marquardta. Riječ je o vrlo zanimljivoj borbi koja je, suprotno očekivanjima, potrajala 15 minuta i otišla do sudačke odluke. Bio je to duel koji je Marquardt uspješno otvorio, rušenjem i odličnim radom u stand upu dobio prvu rundu, no i duel u kojem se Belfort uspio vratiti. Drugu i treću dionicu vidjeli smo taktički sjajnog Vitora, koji je većim brojem udaraca odnio pobjedu u borbi koja je trebala biti njegova posljednja u UFC-u, no trenutno se ne zna hoće li to uistinu biti tako.

Budućnost se zove Paulo Borrachinha

Dok se jedna legenda srednje kategorije opraštala, jedno buduće veliko ime je potvrdilo svoj potencijal. To je Paulo Borrachinha, koji je pred svojim navijačima došao do druge pobjede u UFC-u i desete u profesionalnoj karijeri. Oluwale Bamgbose je prvi koji je protiv opakog Brazilca došao do druge runde, no dalje nije mogao, iako mu je prvih pet minuta možda i bodovno pripalo, zahvaljujući tome što je Brazilca dva puta rušio.

Borrachinha je zapravo već u posljednje dvije minute prve dionice preuzeo stvar u svoje ruke, ali u pauzi je shvatio da mora još odlučnije odraditi nastavak borbe i vrlo brzo su se vidjeli rezultati. Nekoliko kickova u tijelo rezultiralo je time da se Oluwale počeo jedva kretati po kavezu, Borrachinha je tada još odlučnije napao, pritisnuo Bamgbosea uz rub kaveza, gdje je ovaj samo pokrio glavu i primao udarce, pa je sudac McCarthy odlučio kako je vidio dovoljno.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider