FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
liječnici ga poštedjeli

Legenda UFC-a Frankie Edgar unakazio "budućeg prvaka"

Legenda UFC-a Frankie Edgar očitao je lekciju 11 godina mlađeg suparniku na UFC 211 spektaklu u Dallasu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Napomena: Zbog ograničenih prava prikazivanja, borbu mogu pogledati isključivo posjetitelji s područja Republike Hrvatske odnosno oni s hrvatskom IP adresom. Hvala na razumijevanju.

Bivši UFC prvak u lakoj kategoriji Frankie Edgar upisao je 22. pobjedu u MMA karijeri nakon što je na UFC-ovom spektaklu 211 u Dallasu tehničkim nokautom slavio protiv mladog Yaira Rodrigueza.

Veteran i legenda UFC-a Frankie Edgar (35) upisao je drugu uzastopnu pobjedu nakon što je protiv 11 godina mlađeg Rodrigueza slavio tehničkim nokautom na kraju druge runde. Bila je to borba u perolakoj kategoriji i jedna klasična izvedba "The Answera".

Edgar je krenuo agresivno na neporaženog Meksikanca u UFC-u, te ga odmah u prvoj rundi oborio na pod i udarcima laktovima nanio štetu zbog koje je u konačnici meč morao biti zaustavljen. Već na kraju prve runde lijeva strana lica 24-godišnjeg Meksikanca bila je poprilično natečena i neprepoznatljiva, no doktori su ga ipak uspjeli osposobiti za daljni nastup.

U drugoj rundi gotovo identična slika kao i u prvoj. Edgar je još jednom izdominirao svog suparnika, ostavio ga bez ikakvih šansi. Nova serija udaraca u glavu dodatno su oštetili lice Meksikanca što je i dovelo do kraja borbe.

Doktori nisu dozvolili početak treće runde, nakon što je jagodična kost na lijevoj strani meksikančeva lica natekla do te mjere da mu je zatvorila oko.

Bila je to 22. pobjeda Edgara u karijeri, druga uzastopna nakon poraza od Josea Alda, odnosno pobjede nad Jeremyjem Stephensom. Rodriguez je pak upisao tek drugi poraz u svojoj karijeri, prvi u UFC organizaciji. Mnogi vjeruju, a to je Edgar nakon meča i potvrdio, da će Meksikanac kad-tad postati svjetski prvak u ovoj kategoriji.

Edgar je nakon meča najavio da će iduća borba biti protiv pobjednika dvoboja Josea Alda i Maxa Hollowayja, koji će se boriti 3. lipnja. Mnogi su se nadali da će UFC pokušati spojiti legendu Edgara i aktualnog vladara u perolakoj i lakoj kategoriji Conora McGregora, međutim to se ipak neće dogoditi zbog Irčeve opsesije za boksačkim mečem protiv Floyda Mayweathera.

Cijelu borbu i sve najbolje detalje s UFC 211 spektakla pogledajte večeras od 23 sata na Novoj TV.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider