FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
kakav revanš! Bravo Stipe!

VIDEO Stipe Miočić nokautirao Juniora dos Santosa i obranio UFC naslov!

Stipe Miočić obranio je UFC pojas teške kategorije u revanšu protiv Juniora dos Santosa!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Napomena: Zbog ograničenih prava prikazivanja, borbu mogu pogledati isključivo posjetitelji s područja Republike Hrvatske odnosno oni s hrvatskom IP adresom. Hvala na razumijevanju.

Stipe Miočić obranio je UFC-ov pojas teške kategorije u revanšu protiv Juniora dos Santosa nokautom u prvoj rundi! Bila je to druga obrana naslova Miočića koji će u sljedećoj borbi pokušati ući u povijest kao prvi teškaš kojem je to uspjelo čak tri puta.

Miočić je  pružio još jednu dominantnu izvedbu u svojoj drugoj borbi za obranu naslova UFC prvaka svijeta. Nakon što je nokautirao Alistaira Overeema ,Stipe je po drugi put zaredom obranio naslov prvaka, te je po četvrti put zaredom završio svoj meč nokautom u 1. rundi! Ovoga puta žrtva je bio bivši prvak Junior dos Santos, posljednji čovjek koji je uspio slaviti protiv našeg Miočića (prosinac 2015. godine)!

Američki Hrvat ostavio je Brazilca bez ikakvih šansi i nakon manje od četiri minute natjerao suca da uleti i prekine meč. Od prvog gonga Miočić je bio agresivan u oktagonu i pritisnuo Dos Santosa uz ogradu. Sijevali su udarci, uglavnom kombinacije rukama lijeva-desna, a jedna od njih bila je kobna za Brazilca.

Miočić je na pod srušio Dos Santosa dvjema kombinacijama udaraca rukama, a onda ga je dokrajčio snažnim udarcima, dok se brazilski borac pokrio po glavi kako bi pokušao ublažiti njihovu razornost.

Miočić, o kojem je Vlado Boban napravio veliku reportažu u rodnom Clevelandu, nije želio govoriti o potencijalnom idućem suparniku u trećem pokušaju obrane naslova prvaka, no možemo pretpostaviti da bi to mogao biti Fabricio Werdum, ukoliko u lipnju pobijedio Alistaira Overeema. Jedan od njih dvojice ili Cain Velasquez definitivno bi trebali biti idući izazivači u borbi za pojas prvaka u kraljevskoj kategoriji UFC-a.

Podsjećamo da sve najbolje trenutke s UFC 211 možete pogledati večeras na Novoj TV od 23 sata!

Joanna obranila naslov

U drugoj po važnosti borbi večeri aktualna prvakinja Joanna Jedrzejczyk obranila je naslov prvakinje u slamka kategoriji uvjerljivom predstavom i jednoglasnom sudačkom odlukom protiv Jessice Andrade. Po peti je put Poljakinja obranila svoj naslov i dalje ostala neporažena borkinja u MMA-u s ukupnih 14-0!

Meč najbolje opisuje statistika koja kaže da je Joanna zadala preko 200 udaraca, a primila svega 70. Dileme oko pobjednice nije bilo, tako da je Jedrzejczyk stigla na samo jednu obranu naslova od apsolutnog rekorda koji drži Ronda Rousey (6).

Demian Maia (39) slavio je u velter kategoriji protiv Jorgea Masvidala podijeljenom sudačkom odlukom. Iskusni Brazilac, koji će u prosincu napuniti 40 godina, pobjedu je osigurao sjajnom izvedbom u trećoj rundi.

Maia je dominirao u borbi na tlu, dok je Masvidal bio prilično neuvjerljiv u borbi na nogama, njegovom forteu. Suci su to ocijenili kao nedovoljan učinak američkog borca da slavi protiv Maie, kojem je odmah nakon pobjede predsjednik UFC-a Dana White obećao borbu za naslov.

Vlasnik titule je Tyron Woodley, Amerikanac kojeg smo nedavno gledali u obrani titule protiv Stephena Thompsona. Bila je to njihova druga međusobna borba i druga pobjeda Woodleyja.

Koga sljedećeg želite vidjeti u oktogonu protiv Miočića?

Ukupno glasova:

Edgar sjajan protiv Rodrigueza

Veteran i legendarni UFC borac Frankie Edgar (35) slavio je protiv 11 godina mlađeg Meksikanca Yaira Rodrigueza u perolakoj kategoriji. Bila je to jednosmjerna borba i klasična izvedba "The Answera".

Edgar je krenuo agresivno na neporaženog Meksikanca u UFC-u, te ga odmah u prvoj rundi oborio na pod i udarcima laktovima nanio štetu zbog koje je u konačnici meč morao biti zaustavljen. Doktori nisu dozvolili početak treće runde, nakon što je jagodična kost na lijevoj strani meksikančeva lica natekla do te mjere da mu je zatvorila oko. 

U prvoj borbi glavnog dijela programa iskusni David Branch, povratnik u UFC organizaciju, slavio je podijeljenom sudačkom odlukom protiv Poljaka Krzystofa Jotke. Bila je to borba u srednjoj kategoriji, koju je Branch usmjerio na svoju stranu u prvoj rundi, kada je oborio poljskog predstavnika i laktovima mu nanio osjetnu štetu.

Drugu je rundu prema bodovima dobio Jotko, ali bilo je to prilično neuvjerljivo. U trećoj je Branch bio aktivniji, što je navelo suce da ipak na njegovu stranu presude ovaj dvoboj.

Spomenimo i da je u uvodnom programu bilo nekoliko jako dobrih borbi, no ona najzanimljivija, između Eddieja Alvareza i Dustina Poiriera, prekinuta je i proglašenja kao "no contest", zbog ilegalnih udaraca koljenom koje je Alvarez nanio svom suparniku.

Glatke su pobjede upisali veliki favoriti Antigulov i Vick, koji su slavili gušenjem, odnosno nokautom u prvoj rundi.

UFC 211, glavni program:

Stipe Miočić pobijedio Juniora dos Santosa - nokaut, 1. runda

Joanna Jedrzejczyk pobijedila Jessicu Andrade - jednoglasna sudačka odluka

Demian Maia pobijedio Jorgea Masvidala - podijeljena sudačka odluka

Frankie Edgar pobijedio Yaira Rodrigueza - tehnički nokaut, 2. runda

David Branch pobijedio Krzysztofa Jotku - podijeljena sudačka odluka

Uvodni program:

Eddie Alvarez - Dustin Poirier - no contest, ilegalni udarci koljenom

Jason Knight pobijedio Chasa Skellyja - tehnički nokaut, 3. runda

Chase Sherman pobijedio Rashada Coultera - nokaut, 2. runda

James Vick pobijedio Marco Polo Reyes - tehnički nokaut, 1. runda

Cortney Casey pobijedila Jessicu Aguilar - jednoglasna odluka sudaca

Enrique Barzola pobijedio Gabriela Beniteza - jednoglasna odluka sudaca

Gadzhimurad Antigulov pobijedio Joachima Christensena - gušenje, 1. runda

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider