FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
"nismo gotovi"

Pogledajte kako je ubojito koljeno Overeema uspavalo Hunta!

U prvoj borbi večeri s glavnog fight-carda UFC-ovog 209 eventa u Las Vegasu Overeem je slavio protiv Novozelanđanina Hunta

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Napomena: Zbog ograničenih prava, video mogu pogledati isključivo posjetitelji s područja Republike Hrvatske

Prva borba večeri na glavnom fight cardu UFC-ovog 209 eventa bio je ogled dvije MMA legende - Alistaira Overeema i Marka Hunta. Bio je to njihov drugi međusobni ogled, prvi nakon 2008. godine, i ovaj je otišao na stranu 36-godišnjeg Nizozemca. Overeem je slavio nokautom u 3. rundi nakon serije udaraca laktom, koljenom i šakom.

Bila je to zanimljiva borba s puno taktiziranja i čekanja prave prilike za napad, a u tome se u konačnici bolje našao Overeem koji je dan uoči borbe proveo dijelom i u bolnici zbog trovanja hranom. Otkrio je to nakon UFC 209 Dana White te dodao kako se Reem nije htio povući iz borbe.

Overeem strpljivo čekao

Nizozemac je protiv 42-godišnje MMA legende s Novog Zelanda dominirao u prvoj rundi, točnije sve do posljednjih sekundi kada je Hunt, činilo se, uzdrmao svog suparnika. Druga runda također je protekla u dominaciji nizozemskog borca, koji je završnicu proveo pripijen uz Hunta na ogradi oktagona. Sudac je tu možda pogriješio i predugo to dopustio.

U trećoj rundi slična situacija kao u završnici druge, no ovoga puta je Overeem bio aktivniji. Taman kada je sudac rekao "dečki mora biti više akcije" Overeemov lakat odsjeo je na glavi Hunta. Uzdrmani Novozelanđanin je nakon toga otvorio svoj gard što je Overeem iskoristio za prolaz svog ubojitog koljena.

Nakon tog je udarca Hunt "zaspao", a sudac nedugo nakon toga prekinuo borbu.

"Ovaj čovjek je vrlo težak suparnik, borili smo se prije i znao sam što me očekuje. Uvijek naporno radimo u oktagonu i vidjeli ste da nismo gotovi, nismo za staro željezo. Nije puno puta izgubio na ovaj način. Kažem vam, nismo još gotovi", rekao je Overeem nakon pobjede.

Oproštaj Hunta of UFC-a?

Bila je to 42. MMA pobjeda za Overeema, prva nakon što je doživio težak poraz od Stipe Miočića u borbi za naslov prvaka u teškoj kategoriji. Hunt je pak doživio 11. poraz u 24. MMA borbi, prvi nakon dvije uzastopne pobjede protiv Antonia Silve i Franka Mira. Zanimljivo, uoči ove borbe obojica su svoje posljednje poraze upisali protiv Stipe Miočića.

Za Hunta je ovo bila možda posljednja borba u UFC-u, ali ne samo zato što mu tako stoji u ugovoru. Podsjetimo, Hunt je javno prozvao UFC za zaštitu boraca koji koriste nedopuštena sredstva. Pobrojao je sva imena koja su pala na doping-testovima, a s kojima je ulazio u oktagon da bi mu čašu prelio skandal s Brockom Lesnarom. Pokazalo se, naime, kako je UFC vrlo vjerojatno znao da Brock Lesnar koristi nedopuštena sredstva, no neovisno o tome su mu dali zeleno svjetlo za nastup protiv Hunta u “main eventu” UFC-a 200.

Joe Rogan je u razgovoru s Overeemom nakon meča poručio da se veseli vidjeti ga opet u oktagonu, a s tom je konstatacijom bio zadovoljan i sam Nizozemac. Dakle, njega ćemo i dalje viđati na UFC eventima, možda jednom u revanšu s Miočićem, dok ćemo Hunta teško ponovno vidjeti u najpoznatijoj MMA organizaciji.

Snimku UFC 209 spektakla gledajte večeras na Novoj TV od 23 sata!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider