FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
poirier pronašao slabu točku

Kako je došlo do velikog preokreta i prvog nokauta McGregora: To se dogodilo i većini nas barem jednom u životu

Dustin Poirier imao je taktiku low-kickovima naštetiti Conoru McGregoru i to mu je pošlo za rukom, odnosno nogom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Conor McGregor nokautiran je prvi put u karijeri na UFC-u 257 u Abu Dhabiju. Dustin Poirier završio je Notoriousa sredinom druge runde, okrenuvši meč na svoju stranu nakon što je izgubio prvu rundu i gubio u drugoj.

Ono što je okrenulo meč na Poirierovu stranu te usporilo McGregorovo kretanje jesu udarci u potkoljenicu koje je američki borac nemilice ispaljivao u nadi da će pronaći tzv. fibularni živac.

Fizioterapeut Brian Sutterer specijaliziran je za sportske ozljede, a u svojem najnovijem videu analizirao je zašto je McGregorova noga, kako je sam rekao nakon poraza, bila mrtva.

gol expired McGregor nije ostao dužan Khabibu: "Ako želiš bezobrazno komentirati... Vrati se ako se usudiš" divider

"Poirierovi udarci pronalazili su upravo ovo lateralno mjesto McGregorove potkoljenice, blizu vanjskog dijela lista noge. Od prvog udarca vidjeli smo da Conor osjeća bol, a ona se tijekom meča samo nakupljala. U konačnici je njegova noga bila mrtva", objasnio je Sutterer te objasnio zašto je došlo do toga.

"Udarcima u to područje borbi ciljaju tzv. fibularni živac. Riječ je o živcu koji omogućava mišiću da kontrolira donji dio noge. Živac se nalazi odmah ispod kože, za razliku od mnogih drugih živaca, te ga upravo zbog toga mnogi borci pokušavaju pogoditi i na taj način umrtviti nogu ili ozlijediti suparnika", objašnjava fizioterapeut.

Taj živac mnogi su od nas osjetili kada bi se udarili u lakat, točnije živac koji se nalazi u laktu, odmah ispod kože. U tom trenutku trnci bi nam prolazili kroz lakat i ne bismo imali osjećaj u njemu jedno vrijeme. E, upravo se to dogodilo s McGregorovom nogom...

gol expired Internet nema milosti za nokautiranog McGregora: Pogledajte najbolje fore divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider