FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
NEPOTREBNO

Tyson Fury dogovara jedan od besmislenijih mečeva u ovom trenutku

Budući da Tysona Furyja nećemo gledati protiv Oleksandra Uskya niti Anthonyja Joshue, svjetski WBC prvak okrenuo se starom znancu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je jasno kako samo jedan meč ima smisla u vrhu profesionalnog boksa teške kategorije, njega ove godine nećemo gledati. Naravno, riječ je o ogledu WBA, WBO i IBF prvaka, Oleksandra Usyka i WBC prvaka Tysona Furyja.

Fury se u travnju nakon pobjede protiv Dilliana Whytea umirovio, ali kasnije je odlučio ponovno se aktivirati te braniti svoju titulu prvaka. 

Otpali Usyk i Joshua, nakon toga i Charr

Nakon što je postalo jasno da protiv Usyka neće boksati, posvetio se Anthonyju Joshui, no niti on nije odgovorio na njegov poziv, odnosno nije prihvatio ugovor koji je njegovom timu poslan. Krenulo se onda u pregovore s bivšim WBA regular prvakom, Mahmoudom Charrom, da bi na kraju sve završilo na Dereku Chisori.

Kako javlja Furyjev promotor Frank Warren, čini se da je upravo popularni DelBoy najvjerojatniji Furyjev protivnik za meč početkom prosinca, koji ovaj svakako namjerava odraditi. 

I to je meč koji apsolutno nema nikakvog smisla, a objasnit ćemo zašto.

Fury ima pojas prvaka te 2:0 u međusobnim ogledima

Fury je boksao protiv Chisore već dva puta, 2011. i 2014. godine te je oba puta upisao pobjedu. Pored toga, danas je Fury u puno boljoj situaciji od Chisore, kojeg relevantnim drži tek popularnost. Naime, Chisora u karijeri ima već 12 poraza, s tim da je izgubio veliku većinu jačih mečeva u kojima je nastupio.

No, Warren je objasnio kako taj meč žele jer je Chisora najbolje rangiran od svih kandidata (iako je također teško objasniti njegov visoki ranking) te kako je i dalje Usyk glavna meta. Protiv Ukrajinca bi mogli boksati na proljeće pa je cilj u meču prije toga upisati pobjedu, proći bez ozljede te dobro zaraditi. 

Chisorina trenutno kvaliteta, ali i tržišna vrijednost, čine ga apsolutno najboljim protivnikom za tako što. To što bi taj meč gotovo sigurno bio jednosmjerna ulica te što nema apsolutno nikakvog sportskog smisla, rijetko kome od uključenih u to puno znači.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX