FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
protiv najatraktivnijeg borca u ufc-u

Tri razloga zbog kojih se UFC spektakl ovog vikenda ne propušta: U kavezu autor najluđih borbi godine

UFC Fight Night u Rio Ranchu bit će spektakularan zbog nekoliko razloga i pravi MMA fanovi sigurno ga neće propustiti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ovog vikenda, u noći sa subote na nedjelju od 2 sata ujutro, u Rio Ranchu (New Mexico) održava se UFC-ov Fight Night koji predvode Corey Anderson i Jan Blachowicz. Kao što je to redovito slučaj na ovakvim eventima, borbe za naslov nema, no to nije razlog da propustite ovaj MMA spektakl. Štoviše, nudimo vam barem tri zbog kojih morate pogledati UFC Fight Night: Blachowicz vs. Anderson 2.

Blachowicz je majstor najboljih izvedbi večeri

Prvi je razlog spomenuta glavna borba večeri između Blachowicza i Andersona. Riječ je o sjajnom poluteškaškom okršaju, koji će u konačnici vjerojatno dati ime idućeg izazivača Jona Jonesa za pojas UFC prvaka te kategorije. Koliko je zapravo zanimljiv i atraktivan taj duel, govori činjenica da je Blachowicz dobio čak tri bonusa za najbolju izvedbu večeri te je jednom njegova borba bila proglašena najboljom na eventu. U UFC-u je odradio 13 borbi.

gol expired Prljave igre u svlačionici Barce: Velikoj zvijezdi prekipjelo, tuži se na Messija i najavljuje odlazak divider

Anderson brutalno ugasio najveći hype od McGregora

Corey Anderson u posljednjoj je borbi brutalno nokautirao Johnnyja Walkera, čovjeka za kojeg su mnogi govorili da bi mogao biti prvi koji će slaviti protiv Jona Jonesa. Trenutačno je na nizu od četiri pobjede i djeluje vrlo, vrlo opasno svaki put kada ispali udarac.

Nokaut Jana Blachowicza Brutalan nokaut Blachowicza za okršaj protiv Jonesa! Pereira i Sanchez trebali osigurati spektakl, no jedan udarac je sve pokvario divider

Najatraktivniji borac na UFC rosteru ulazi u oktogon

Drugi je razlog Michel Pereira, jedan od dvojice boraca u sunaslovnoj borbi večeri. Ovo će mu biti treći nastup u najboljoj MMA organizaciji, a u prva je dva upisao po jednu pobjedu i poraz. Riječ je o vrlo atraktivnom borcu koji u kavez ulazi s jednom izričitom namjerom - da fanovima pruži pravi šou!

Pereira je debitirao u UFC-u prošle godine u svibnju, kada je u vrlo kratkom vremenu pokazao nevjerojatne vještine zbog kojih je i doveden u najjaču MMA organizaciju.

Prva borba i odmah bonus za najbolji nokaut

Odmah je oduševio UFC-ove fanove i pritom zaradio bonus od 50 tisuća dolara za najbolji nokaut večeri. On je u prvoj rundi brutalno i atraktivno nokautirao Dannyja Robertsa kombinacijom "letećeg koljena" i desnog direkta.

gol expired Sve o novom izdanju Lige nacija: Ždrijeb u utorak, Vatreni ipak u elitnom društvu divider

Prije nokauta koji je uslijedio Pereira je pokušao nekoliko atraktivnih udaraca od kojih je publika uzdisala. Najprije je pokušao tzv. backflipom udariti suparnika, a potom i odbijanjem od kaveza te "superman udarcem". Ništa od toga nije odsjelo na pravom mjestu, ali je bilo vrlo atraktivno.

Diego Sanchez - sudionik TRI najbolje borbe godine

Treći razlog zbog kojeg biste trebali naviti alarm za 2 sata ujutro u noći sa subote na nedjelju jest Pereirin suparnik - Diego Sanchez. On je apsolutna legenda UFC-a u apsolutno svakom smislu te riječi.

Sanchez je dio organizacije od 2005. godine, kada je u premijernom izdanju Ultimate Fightera zaradio ugovor u UFC-u i nikada ga nakon toga nije izgubio. Profesionalnu karijeru otvorio je s omjerom pobjeda i poraza 17:0, a na tom je putu pobijedio još jednu legendu slobodne forme - Nicka Diaza.

gol expired Dončić se vratio i odmah postao viralni hit: Nikome nije jasno kako je uspio to ubaciti divider

Nakon toga uslijedili su neki neočekivani porazi, ali nikada nije upisao više od dva zaredom. Jedinstvenim UFC borcem čini ga to što je čak tri puta bio sudionik borbe koja je na kraju godine bila proglašena najboljom! To mu je polazilo za rukom 2006., 2009. i 2013. godine.

Kralj trećih rundi u kojima ide na sve ili ništa

Njegove borbe u UFC-u čak su sedam puta bile proglašene najboljima te večeri, čime dijeli drugo mjesto na toj listi zajedno s legendama poput Frankieja Edgara, Joe Lauzona i Edsona Barboze.

Isto tako vrijedi spomenuti da se tijekom karijere borio u čak četiri različite težinske kategorije: perolaka, laka, velter i srednja kategorija. Jedan od najpoznatijih MMA komentatora i voditelja podcasta Joe Rogan puno ga je puta do sada nazvao najboljim borcem treće runde, a razlog je vrlo jednostavan: baca se na glavu.

Nevisno o tome vodio ili gubio u rundama nakon prve dvije, Diego Sanchez u svaku treću rundu ulazi bez kalkulacija i ide na završetak meča. Puno je puta okretao susret na svoju stranu upravo zbog te odlučujuće runde.

I zato ne propustite UFC Fight Night iz Rio Rancha jer su uzbuđenje i atraktivnost zajamčeni!

gol expired Prije 109 godina osnovan je Hajduk Split divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider