FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Donio tri olimpijske medalje

Tvorac hrvatskog taekwondo čuda odbio nemoralnu ponudu iz Njemačke: Ostaje na čelu reprezentacije "Ovo je moja zemlja"

Toni Tomas osvojio je hrvatskom taekwondom reprezentacijom 69 medalja, a od toga su tri olimpijske.

Nedugo nakon osvajanja dvije olimpijske medalje, izbornik hrvatske taekwondo reprezentacije Toni Tomas dobio je nemoralnu ponudu Njemačke.

Srećom, splitski čudotvorac ostaje u Hrvatskoj koju je doveo do drugog mjesta na taekwondo ljestvici na Olimpijskim igrama u Tokiju, ostavivši iza sebe nacije poput Koreje ili Kine.

Tomas je donio Hrvatskoj 69 velikih medalja, od čega su tri olimpijske medalje, u osam godina mandata. Taekwondo savez i Olimpijski odbor kao najvažniji cilj postavili su zadržavanje splitskog čudotvorca u Hrvatskoj.

S 40-ogodišnjim izbornikom koji je sa samo 19 godina osnovao klub Marjan te od njega napravio tvornicu šampiona i olimpijaca danas su produljili ugovor do Olimpijskih gara u Parizu.

"U Hrvatskoj je opća pojava da mladi, stručni ljudi odlaze. Nije to samo u sportu, to je puno šira pojava, ali Savez je, suprotno hrvatskom društvu, napravio sve da zadrži jednog vrhunskog stručnjaka. Predugo smo ovo gradili da bi došli na svjetski rang", rekao je predsjednik taekwondo saveza Ante Nobilo.

Hrvatska se nikada neće moći nositi s bogatim ponudama velikih zemalja, no kompromis se ipak može naći.

"Hrvatska je moja zemlja, tu sam rođen. Tu su mi žena, djeca, ali i klub koji sam stvarao sa savezom svih ovih godina, tako da postoji jedna emocija prema ovom sportu i Hrvatskoj. To je prevagnulo da ostanem", otkrio je Tomas.

Taekwondo grabi velikim koracima naprijed. Postaju drugi najmasovniji sport nakon nogometa, a do sada je osvojeno pet olimpijskih medalja.

"Trudim se da okupimo najbolje sportaše i najbolje trenere. Tu su i drugi treneri koji su meni jaka konkurencija. Nije taekwondo počeo sa mnom, tako da ne želim da ni ne završi sa mnom", rekao je Tomas.

Olimpijski ciklus je skraćen, do Pariza su samo tri godine, a ambicije su i dalje velike.

"Moji su snovi uvijek bili olimpijska, svjetska i europska medalja. Čim se pojavima na tim natjecanjima, ja sam sretna, a tek kada osvojim neku medalju, volim to. Cilj mi je otić na što više natjecanja do kraja i osvojiti medalja koliko god mogu", rekla je Matea Jelić, osvajačica zlatne olimpijske medalje u Tokiju.

Taekwondo savez očito je našao recept kako zadržati i stvarati najbolje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider