FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
NOVI DEČKO U KVARTU

Teškaško jutro u UFC-u: Spivak uništio Crnu zvijer, Poljak slavio u europskom ogledu

Sergey Spivak potvrdio se kao novo ozbiljno ime u vrhu UFC-ovih teškaša.

Sergey Spivak (Foto: Profimedia)

Najmlađi teškaš na UFC-ovom rosteru, 28-godišnji Moldavac Sergey Spivak, došao je do najveće pobjede svoje dosadašnje karijere, savladavši bivšeg dvostrukog izazivača za UFC titulu, Derricka Lewisa (26-9, 17-9 UFC).

Lewis je u glavnu borbu UFC Fight Nighta 218 došao prekinuti niz od dva poraza, no isti je samo produžio. Iako je nadaleko poznato na što se svodi Spivakov stil borbe, Crna Zvijer nije odgovorila na pravi način.

Spivak lako došao do rušenje, a onda i gušenja

Spivak je vrlo brzo došao do rušenja, a onda na podu krenuo nanositi Lewisu teške udarce. Uspio se Amerikanac jednom ustati, ali brzo je završio ponovno na podu, nakon čega je krenula nova kanonada. U jednom trenutku vidio je Sergey priliku za staviti ruke oko vrata, u čemu je uspio, a onda snažno stisnuo i nakon nešto više od tri minute borbe prisilio Lewisa na tapkanje.

Fedor Emelianenko VIDEO Veliki Fedor Emelianenko dobio teške batine u posljednjoj borbi karijere, no sport je napustio šampionski divider

Potvrdio je Spivak ovime svoj potencijal, ali kvalitetu. U borbu je ušao kao 12. teškaš UFC-ove ljestvice, a sad bi mogao očekivati preuzimanje sedmog mjesta od Lewisa. Ono što je sigurno je da ga u idućem nastupu ponovno čeka netko od elitnih UFC teškaša. 

U sunaslovnoj borbi programa, kojeg su obilježili "veliki dečki", Devin Clark (14-7, 7-6 UFC) je savladao Da Un Junga. Bio je to poluteškaški okršaj u kojem je Clark svojim pritiskom i hrvanjem napravio korejskom udaraču probleme na koje ovaj nije mogao pravilno odgovoriti. Clark je slavio u za sebe već ustaljenom stilu, sudačkom odlukom.

Tybura pobijedio u sedam od posljednjih osam

Sudačkom odlukom slavio je i poljski teškaš Marcin Tybura (24-7, 11-6 UFC). On je protiv Blagoya Ivanova malo sporije krenuo u borbu, ali je u druge dvije runde preuzeo kontrolu i čak bio blizu da Bugara dovede u situaciju gdje bi ga mogao završiti, no Blagoy je potvrđeno vrlo tvrd momak. Ali, ne i dovoljno dobar borac za savladati Tyburu kojem je ovo bila sedma pobjeda u posljednjih osam nastupa. 

gol expired VIDEO Conor dobio protivnika za veliki povratak u UFC, ali najprije će pokušati spasiti posrnuli šou divider

Doo Ho Choi i Kyle Nelson odradili su vrlo uzbudljivu borbu u kojoj na kraju nije pobjednika, za što je zaslužno Choijevo oduzimanje boda zbog udarca glavom u trećoj rundi. Time si je korejski borac iz ruku izbio čistu pobjedu.

Glavni program otvoren je pobjedom Adama Fugitta, prekidom u prvoj rundi nad velikim japanskim potencijalom, Yusakuom Kinushitom

Uvodni program sadržavao je četiri finala druge sezone UFC-ovog showa "Road to UFC", u kojem se azijski talenti bore za ugovor s najvećom svjetskom MMA promocijom. 

UFC Fight Night 218 - rezultati

Sergey Spivak def. Derrick Lewis - SUB (R1 3:04
Devin Clark def. Jung Da-un - jednoglasna sudačka odluka
Marcin Tybura def. Blagoy Ivanov - jednoglasna sudačka odluka
Choi Doo-ho vs. Kyle Nelson - neodlučeno
Adam Fugitt def. Yusaku Kinoshita - TKO (R1 4:36)

Anshul Jubli def. Jeka Saragih - TKO (R2 3:44)
Lee Jeong-yeong def. Yi Zha - podijeljena sudačka odluka
Rinya Nakamura def. Toshiomi Kazama - KO (R1 0:33)
Park Hyun-sung def. Choi Seung-guk - SUB (R3 3:11)
Park Jun-yong def. Denis Tiuliulin - SUB (R1 4:05)
Tatsuro Taira def. Jesús Santos Aguilar - SUB (1 4:20)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider