FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Želi je zagrliti

Talijanska boksačica ispričala se Imane Khelif, ali i priznala: "Morala sam sačuvati svoj život..."

Angela Carini priznala je kako joj je žao kontroverzne alžirske boksačice Imane Khelif.

Angela Carini i Imane Khelif (Foto: Profimedia)

Talijanska boksačica Angela Carini, koja je predala svoj olimpijski meč protiv Alžirke Imane Khelif unutar 46 sekundi, izjavila je kako se "želi ispričati" svojoj protivnici zbog načina na koji je reagirala nakon borbe.

Khelif je jedna od dvije sportašice koje su dobile dopuštenje za sudjelovanje u ženskom boksu na Olimpijskim igrama u Parizu, unatoč tome što su bile diskvalificirane s prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva zbog neispunjavanja uvjeta za sudjelovanje.

Njezino sudjelovanje na Igrama izazvalo je kontroverze, što je natjeralo Međunarodni olimpijski odbor (IOC) da brani njezino pravo na natjecanje.

"Žao mi je zbog moje protivnice..."

"Sve te kontroverze me rastužuju. Žao mi je i zbog moje protivnice. Ako je IOC rekao da se može boriti, poštujem tu odluku." rekla je Carini za Gazzetta dello Sport.

Carini, koja također ima 25 godina, rekla je da je napuštanje borbe bila zrela odluka, ali je izrazila žaljenje što se nije rukovala s Khelif nakon borbe.

"Nije to bilo nešto što sam namjeravala učiniti. Zapravo, želim se ispričati njoj i svima ostalima. Bila sam ljuta jer su moji Olimpijski snovi nestali u dimu."

"Morala sam sačuvati svoj život..."

Dodala je da bi, ako ponovno sretne Khelif, "zagrlila je". Nakon što je primila udarac u lice unutar 30 sekundi borbe u četvrtak, Carini je otišla u kut kako bi joj trener popravio zaštitnu opremu. Nakon kratkog nastavka borbe, ponovno se vratila u kut i prekinula borbu.

Kasnije je za BBC Sport izjavila: "To je mogla biti borba života, ali u tom trenutku morala sam sačuvati svoj život."

Međunarodna boksačka asocijacija (IBA), predvođena Rusijom, koja je prošle godine provela testove, izjavila je da Khelif "nije ispunila uvjete za sudjelovanje u ženskom natjecanju prema pravilima IBA-e".

Kasnije u petak, predsjednik IBA-e Umar Kremlev izjavio je da će njegova organizacija ponuditi Carini 100.000 dolara što je iznos nagrade za osvajače zlatne medalje na Igrama.

Sergej Jakirović Jakirović o bizarnoj situaciji s Rogom: "Dobro je da samo to primijetili i nismo ga uveli u igru" divider

Dinamo - Istra 1961 Oluja poharala Maksimir, a Dinamo Istru: Modri i bez Petkovića izgledaju moćno za HNL divider

Pokisli navijači na Maksimiru Oluja nad Maksimirom, ofarbani Olmo oduševio navijače: "Ovo je velika sramota, što mi moramo trpjeti" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Što kažete na prvih 45 minuta? 

UŽIVO ----> https://bit.ly/4dRbq2d
Velika pogreška domaćeg stopera, gosti vode ----> https://bit.ly/4dRbq2d
Kako će završiti na Poljudu? 

Utakmicu pratite na ----> https://bit.ly/4dvNgKk
Prognoza rezultata?