FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
POBIJEDILA NA BODOVE

Nastupila i druga sporna boksačica, meč joj je bio potpuno drugačiji od onoga Imane Khelif

Kontroverza boksačica Lin Yu Ting prošla je prvu prepreku na Olimpijskim igrama, na bodove svladavši 22-godišnju Uzbekistanku Turdibekovu.

Lin Yu-Ting (Foto: Profimedia)

Na boksačkom turniru Olimpijskih igara u Parizu nastupila je i druga boksačica oko koje se digla velika prašina, Lin Yu Ting iz Kineskog Tajpeha.

Ona je također suspendirana s prošlogodišnjeg svjetskog prvenstva zbog istog razloga kao i Imane Khelif, koja je od jučer glavna tema svih sportskih medija.

No, MOO je obje boksačice u potpunosti ovlastio za nastup na turniru te ne vidi nikakve razloge za drugačiju odluku.

Sporna boksačica imala strašno hrabru protivnicu

Protivnica 28-godišnje prvopostavljenje boksačice kategorije do 57 kilograma bila je 22-godišnja Sitora Turdibekova iz Uzbekistana.

Za Lin smo znali da ipak ne udara jako poput Khelif, nego je u pitanju vrlo brza tehničarka, no nešto niža Uzbekistanka od prve je sekunde pokazala ogromnu hrabost te je ulazila u otvorene razmjene.

Turdibekova i Lin Yu Ting Turdibekova i Lin Yu Ting (Foto: Afp)

U jednom trenutku Turdibekova je čak udarcem skinula svojoj protivnici kacigu s glave. No, drugu polovicu runde Lin Yu Ting je uhvatila ritam te dogodila neke udarce koji su joj donijeli rundu po mišljenju četiri od pet sudaca.

Lin Yu Ting slavila na račun brzine i tehničke superiornosti

U drugoj se rundi sve vrlo brzo rasplamsalo, a Ting je sve manje ulazila u otvorene razmjene. Koristila je prednost u visini te brzini, da bi kontrirala na napade. I to joj je dobro prolazilo. Isfrustrirala je Uzbekistanku te tako uzela rundu na bodovnim karticama svih pet sudaca.

Sitora Turdibekova i Lin Yu Ting Sitora Turdibekova i Lin Yu Ting (Foto: Profimedia)

Još hrabrija bila je Uzbekistanka u posljednjoj rundi. Kratila je distancu i cijelo vrijeme napadala, čim je natjerala favoriziranu Lin Yu Ting na što više ulazaka u klinč.

Tehnički se boksačica iz Kineskog Tajpeha pokazala kvalitetnija, no neku prednost u snazi kod ovog meča nismo vidjeli. Tek u brzini, posebno po pitanju rada nogu.

Suci su meč jednoglasno presudili u korist prve favoritkinje, a ostaje za vidjeti hoće li se razviti podjednaka bura kao nakon prvog meča Imane Khelif.

Braća Sinković Brojni Britanci komentiraju ovu objavu Sinkovića nakon što su ih braća pobijedila divider

Imane Khelif Poznati alžirski novinar objavio fotografije: Tvrdi da je djevojčica na njima Imane Khelif! divider

Matija Mato Škerbić o temi spornih boksačica Doktor filozofije sporta za gol.hr o spornim nastupima na OI 2024: ''Odluka je veliko iznenađenje, za neke baš pravi šok'' divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Smjena na Maksimiru! ⚽️

Tko će biti novi trener Dinama?✅️
Kakva bi to igra sudbine bila da Željko Sopić naslijedi Sergeja Jakirovića u Dinamu 👀

📸Ronald Goršić/CROPIX
Možda je to bila tema razgovora između Jakira i Kompanyja nakon utakmice? Nikad nećemo saznati... ⚽

📸: CROPIX
Perišić putuje u Nizozemsku... 🇭🇷⚽️🇳🇱

📸: Cropix & Fabrizio Romano Facebook