FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
gledajte na novoj tv i gol.hr-u

Sve je spremno za UFC spektakl; svi borci prošli vagu, Poirier poručio: "Šokirat ću svijet"

Svi borci UFC 236 eventa prošli su vagu i dobili "zeleno svjetlo" za izlazak u oktogon u ranojutarnjim satima nedjelje.

Dustin Poirier na vaganju (Screenshot)

Sve je spremno za novi UFC-ov 236 spektakl na Novoj TV i GOL.hr-u. U ranojutarnjim satima nedjelje donosimo vam pet mečeva, od čega dvije borbe za naslov privremenog prvaka. Glavna današnja vijest je da su svi borci prošli vagu, što ujedno znači da ćemo uživati u sjajnoj priredbi.

Dvije borbe za privremeni naslov prvaka bit će održane u lakoj kategoriji, između Maxa Hollowaya i Dustina Poiriera, te u srednjoj kategoriji između Kelvina Gasteluma i Israela Adesanye. Holloway i Poirier na vaganju su imali točnih 70 kilograma, baš koliko se tražilo. Gastelum i Adesanya čak i nešto manje od tražena 84 kilograma; 83 i pol, odnosno 83 kilograma. Amerikanac Gastelum i Nigerijac Adesanya bore se za privremeni naslov koji drži Australac Robert Whittaker.

Podsjetimo, on zbog ozljede ne može braniti svoj naslov, pa će pobjednik ovog meča (vjerojatno) ići na Whittakera kada se Australac oporavi od operacije bruha.

Dana White (Foto: AFP) "Bomba" od predsjednika UFC-a: "Stipe i Cormier bi trebali biti iduća borba za titulu" divider

Među ovim borcima posebno je impresivna njihova razlika u visini i rasponu ruku. Gastelum je jedan od najmanjih boraca u kategoriji, a Adesanya jedan od većih. Nigerijac je od Amerikanca viši čak 18 centimetara, a njegov raspon ruku čak je 21 centimetar duži. Uz to, Adesanya još nema nijedan poraz u karijeri, pa mu kladionice daju oko 60 posto izgleda za pobjedu, a Gastelumu oko 40 posto.

Nakon njih dvojice slijedi glavna borba večeri, a to će biti sudar za privremenu titulu u lakoj kategoriji. Podsjetimo, ovdje je prvak Habib Nurmagomedov, ali dok se čeka njegov povratak, privremeni pojas uzet će jedan od ove dvojice.

Max Holloway je inače prvak niže kategorije (pero), a ovo je njegov pokušaj da osvoji i višu kategoriju. S druge strane bit će tri godine stariji Dustin Poirier. Ovdje ćemo gledati borce sličnih dimenzija. A kladionice priličnim favoritom vide Hollowaya, s oko 65 posto izgleda, iako će ovo biti njegov prvi nastup u ovoj UFC-ovoj kategoriji.

Svih pet mečeva donosimo vam UŽIVO u noći sa subote na nedjelju, od 4 sata ujutro, na portalu GOL.hr, a na Novoj TV u nedjelju navečer od 23 sata.

Poirier udara Hollowaya UFC 236: Adesanya i Poirier u spektakularnim mečevima osvojili titule prvaka! divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX