FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
OSTALI SU BEZ RIJEČI

Sudac šokirao Amerikance kaznom za boksačkog prvaka kojem je najavio zatvorsku kaznu

Gervonta Davis je danas saznao kaznu za teško krivično djelo iz 2020. godine.

Gervonta Davis (Foto: Afp)

Američka sportska javnost danas je s velikim nestrpljenjem iščekivala vijesti iz Baltimorea, gdje je odrađen posljednji čin suđenja boksačkoj superzvijezdi, Gervonti Davisu.

Ovom incidentima, ali i ozbiljnijim zakonskim prekršajima sklonom 28-godišnjaku, sudilo se za krivično djelo iz studenog 2020. godine. On je tada, unatoč oduzetoj vozačkoj dozvoli, sa svojim vozilom prošao kroz crveno svjetlo na semaforu te udario u vozilo u kojem su se nalazile četiri osobe.

Ozlijedio četiri osobe i pobjegao

Tu je zapravo uslijedio onaj najgori dio prekršaja. Iako se vozilo u koje je udario zapalilo, a njegov Lamborghini Urus (SUV model) udario je u obližni objekt. Davis je samo pobjegao s mjesta nesreće. 

U veljači ove godine je završilo suđenje, nakon kojeg je sudac rekao da ne vidi efekt u bilo čemu osim zatvorske kazne te se tako što očekivalo. Posebno jer Davis iza sebe ima još neke ranije prekršaje, uključujući obiteljsko nasilje i fizički napad na djevojku.

Novac kupuje slobodu?

No, na kraju su svi ostali iznenađeni, budući da je Davis osuđen na tri mjeseca kućnog pritvora i 200 sati društveno korisnog rada. Sve uz period kušnje od tri godine.

Ukratko, ovo ne bi trebalo na neki značajan način djelovati na njegov život i karijeru.

Malo je reći da je većina komentara negativna, odnosno da većina u gnjevu piše kako je Davis kupio svoju slobodu. Neće to ništa utjecati na Davisovu reputaciju, i bez toga je on većinom u javnosti vrlo omražena osoba. Znajući po čemu je osim boksa poznat, nije to ništa čudno.

Ako ništa, ovo je dobra vijest za boks, budući da će jedan od najboljih na svijetu i dalje ostati aktivan. Davis to uistinu je, što je i potvrdio prije dva tjedna, pobjedom u svom dosad najvećem meču, protiv Ryana Garcie.

U karijeri je upisao 29 pobjeda iz jednako toliko mečeva, 27 puta završivši iz nokautom, a oni najveći mečevi zapravo mu tek slijede.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider