FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Borilački velikani

Miočić i Cormier će odraditi najveću teškašku trilogiju u povijesti: ''Svi iščekujemo tu borbu''

Borilački velikani račune često sređuju trećom borbom. Tako će biti i u slučaju Stipe Miočića i Daniela Cormiera. 15. kolovoza čeka nas završni čin trilogije između američkog Hrvata, najuspješnijeg teškaša u povijesti UFC-a, i velikana iz Louisiane koji je već najavio da će mu to biti oproštajna borba.

Dva velika teškaška okršaja okončana su nokautima. Nema sumnje da između ova dva velika borca, koja iza sebe imaju ostavštinu kao rijetko tko u poluteškoj i teškoj kategoriji vlada prvenstveno veliki respekt. Udarci u jetru su presudili Cormieru u uzvratu.

''Stipe je ispao korektan, isto kao što je i Cormier prema njemu bio korektan što mu je dao šansu da uzvratni meč i povratak titule. I Cormier je zaslužio taj treći meč, ali svi čekamo da Stipe potvrdi pobjedu nad Cormierom'', rekao je Igor Pokrajac.

Stipe je, već poslovično, rijetko dostupan medijima. Tako je i u ovom slučaju. Cormier je već u emisiji sa poznatim borilačkim novinarom Arielom Helwanijem najavio nokaut, ali i definitivno posljednju borbu.

"Volim biti borac, volim to raditi, ali jednako tako volim biti komentator. Sviđa mi se kako izgleda moj život nakon borilačke karijere, no imam još nedovršenog posla. Zvuči kao da me Stipe želi ušutkati pa napokon imam priliku ja ušutkati njega. Neću više odraditi niti jednu borbu nakon ove. Odjahat ću sa zalaskom sunca, spreman sam otići", objasnio je velikan iz Louisiane.

gol expired Najpoznatiji MMA novinar svijeta uvjeren da će Cormier pobijediti Miočića: "Imam nedovršenog posla" divider

Bez obzira na vrhunsku četvrtu rundu, nokaut i mentalitet šampiona, Stipe je u posljednjoj borbi prve dvije runde pretrpio veliku štetu. U borbi je primio 180 udaraca. I sam je priznao, jako sam loše ušao u borbu. Otegotna okolnost bili su i prsti u oči, zbog kojih se Stipe dugo oporavljao još nakon borbe.

''Vjerojatno će micati tu glavu, i više se kretati. Dopustio je Cormieru da nametne svoj tempo, što nismo vidjeli su prvoj borbi. Loše je krenuo u prvu i drugu rundu, ušao je Cormier sa svime što je imao. Zato kažem, ova treća borba će zapravo pokazati neku taktičku mudrost, ili taktičku spremu. Svi iščekujemo tu borbu'', izjavio je stručni komentator Nove TV.

Bit će zanimljivo i s koliko će kilograma doći na vaganje. Sa 104 kilograma u posljednjoj borbi, Miočić je sve iznenadio.

''Tada je bio i najbolji. Imao je 104 kg. Rekao je da se nije nikada tako osjećao, nikada fizički nije bio spremniji, vidjet ćemo najbolje u tjednu same borbe'', rezonirao je Pokrajac.

Do kraja srpnja UFC sprema čak sedam priredbi. Nema sumnje da će ljetna uvertira u, vjerojatno, najveću teškašku trilogiju također biti ispunjena sjajnim borbama.

gol expired Dogovoreno je: Trilogija Stipe Miočića i Daniela Cormiera dogodit će se u kolovozu! divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider