FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Prijenos na gol.hr-u

VIDEO Australac hrvatskih korijena napada UFC pojas: Pojavio se niotkud i dobio veliku priliku

Steve Erceg i Alexandre Pantoja bore se za UFC pojas uz prijenos na gol.hr-u i Novoj TV.

Dok čekamo posljednji povratak Stipe Miočića u UFC-ov oktogon, jedan novi borac hrvatskih korijena borit će se za naslov prvaka već ovoga vikenda! Australac Steve Erceg napada titulu u kategoriji muha, a sve ćete moći gledati na gol.hr-u i Novoj TV.

Teško je reći baš od nikud, ali gotovo tako se pojavio 29-godišnji Australac hrvatskih korijena, i evo ga već u borbi za UFC-ov naslov prvaka. Nakon što je u rodnoj Australiji rušio sve pred sobom, Erceg je lani potiho došao u UFC i ostvario sve tri pobjede, a treća, posljednja, u ožujku, bila je najimpresivnija.

"Shvatio sam da se želim baviti borilačkim vještinama kad sam gledao Brocka Lesnara i Franka Mira. Mir je bio mnogo manji od Lesnara, ali kad ga je prisilio na predaju, ja sam kao osoba nižeg rasta pomislio da i ja to mogu i počeo sam trenirati borilačke sportove. A kad sam odlučio da se želim natjecati, najprije sam rekao ocu, a njegova prva reakcija bila je da nisam dovoljno čvrst za borbu", objasnio je Erceg.

Nakon tog nokauta u ožujku protiv Amerikanca Matta Schnella, Erceg je ekspresno postavljen za novog izazivača u kategoriji do 57 kilograma, ali pred sobom će imati strašno težak zadatak. S druge strane stajat će aktualni prvak - fantastični Brazilac Alexandre Pantoja.

"Kad govorite o slobodnoj borbi, morate govoriti o Brazilu. Teška vremena koja imate u Brazilu, čine vas jakima u borbi. Teška vremena stvaraju čvrste ljude".

Pantoja je znatno iskusnji od Ercega. Stariji je pet godina. U UFC-u je već punih sedam godina i već se borio sa svim najboljim borcima u kategoriji! Trenutačno ima: pet pobjeda zaredom i uz sve to Pantoja će se boriti na domaćem terenu, u Rio de Janeiru.

"Želim pružiti dobru zabavu svim brazilskim navijačima".

No Steve Erceg vjeruje da može napraviti isto što i Stipe Miočić prije osam godina! Pobijediti prvaka iz Brazila, na njegovom terenu, i postati novi prvak.

"Već sam se borio pred protivničkom publikom. Mentalno sam pripremljen. Imam sve vještine da bih dokazao da mogu biti najbolji na svijetu. I pobijedit ću Pantoju i poslati ga na spavanje."

Borbu između Stevea Ercega i Alexandrea Pantoje u Rio de Janeiru gledajte: u noći sa subote na nedjelju, izravno na portalu Gol.hr; te u nedjelju navečer, na Novoj TV.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider