FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
slijedi revanš

Spektakularan meč Wildera i Furyja bez pobjednika: Suci se nisu mogli odlučiti

Deontay Wilder zadržao je pojas prvaka nakon meča s Furyjem.

Galerija Tyson Fury i Deontay Wilder (Foto: AFP) Tyson Fury i Deontay Wilder (Foto: AFP) Tyson Fury i Deontay Wilder (Foto: AFP) +3 Tyson Fury i Deontay Wilder (Foto: AFP)

Pred više od 20 tisuća navijača u Los Angelesu, Deontay Wilder je obranio pojas WBC prvaka u teškoj kategoriji. No nije pobijedio Tysona Furyja jer su suci nakon 12 ludih rundi proglasili meč neriješenim (115-111, 110-114, 113-113).

Odluka je to sudaca nakon što je Tyson Fury bio dominantan borac u prvih osam rundi meča, no onda je Wilder sve preokrenuo s dva rušenja Furyja u devetoj i posljednjoj, dvanaestoj rundi.

Naročito je impresivan bio nokaut u 12. rundi kada je Wilder povezao desni direkt i lijevi kroše. Već je počeo slaviti, ali uporni Fury se odmah pridigao na iznenađenje većine u dvorani.

Fury nokautiran (Foto: AFP) Fury nokautiran (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Fury se vratio nakon tri godine stanke u sjajnoj formi. Plesao je po ringu i provocirao Amerikanca. Činilo se da ide prema pobjedi i da mu Wilder ništa ne može. No unatoč impresivnoj formi za jednog povratnika koji je skinuo čak 30-ak kilograma, Fury se ipak malo zaigrao pa je Wilder uspio spasiti titulu.

Nakon borbe obojica su odmah pristala na revanš koji bi se mogao dogoditi u Velikoj Britaniji. Suci se nisu mogli odlučiti tko je bio bolji, no možda je i tako bolje, jer ćemo sada dobiti brzi revanš.

Pričekat će svog protivnika tako i Anthony Joshua koji drži pojaseve Joshua IBF, WBA i IBO federacija. Wilder ili Fury boksat će nakon vjerojatnog revanša za ujedinjenje svih titula.

Tyson Fury i Deontay Wilder (Foto: AFP) Tyson Fury i Deontay Wilder (Foto: AFP) (Foto: Afp)


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider