FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
jasna poruka hrgina menadžera

Englezi se raspisali o rivalstvu hrvatskih teškaša: "Babić želi Hrgovića? Kao da iz amaterskog kluba odeš u Man City!"

Babić ne skriva da želi borbu s Hrgovićem. Međutim, Hrgovićev menadžer poslao mu je jasno poruku na Sky Sportsu, koji donosi priču o velikom rivalstvu boksača iz iste države.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Filip Hrgović najbolji je hrvatski teškaš, ali pojavio se i pretendent na njegovo mjesto. Radi se o Alenu Babiću, 29-godišnjem boksaču koji je s četiri ekspresne pobjede dogurao do 70. mjesta na svijetu u BoxRecovu poretku teškaša.

Ovaj dvojac ne skriva da se baš i ne voli – međusobna prozivanja i podbadanja nisu rijetkost, a Babić redovito napominje da bi se volio boriti protiv Hrgovića.

Njihovo rivalstvo postalo je tema i na Sky Sportsu, koji donosi opširnu priču o hrvatskim teškašima uz razgovor s Hrgovićevim menadžerom Kalleom Sauerlandom. On smatra da Babić još puno toga mora proći prije borbe s Hrgovićem.

"S Filipom je najlakše raditi. Borio bi se s bilo kime"

"Veliki je skok od izbacivača u klubu doći do borbe s nekim uspješnim poput Hrgovića, koji je među pet najboljih na svijetu. To je kao da iz amaterskog kluba dođete u Manchester City", slikovit je bio Sauerland.

gol expired Nadali su se na njemu zaraditi kao i na Gvardiolu, sada je otišao u talijansku drugu ligu divider

"Shvaćam njegovu ambiciju i svaka mu čast. Ali neka prvo odradi neke nižerangirane borbe, pa se popne na ljestvici. Ne krivim Babića, ovo je boks i moraš stvoriti svoje ime. Ali ako puno pričaš, u nekom trenutku moraš to poduprijeti i u ringu", dodao je.

Sauerland je otkrio i da je vrlo jednostavno raditi s Hrgovićem.

"Filip bi se borio s bilo kime. S njim je najlakše raditi. Nikad ne pita s kim se borim, nekog samo kad. Prošao je školu Svjetske boksačke lige, gdje se dugo borio svaki tjedan", rekao je i osvrnuo se još jednom na Babića.

"Babić bi mogao biti dobar borac, ali mora proći put koji svi prolaze. Ne može dobiti iznimku samo zbog osobnih razmirica s Hrgovićem."

"Radio sam kao izbacivač 10 godina, znam kako s nasilnicima"

Babića u nedjelju čeka peta profesionalna borba protiv Irca Nialla Kennedyja, 36-godišnjaka s 13 pobjeda, porazom i remijem u karijeri. Babić stiže iz BK-a Leonardo, a profesionalnu karijeru vodi mu britanski boksač Dillian Whyte, koji se na taj potez odlučio nakon što ga je Babić oduševio na sparinzima.

gol expired Njemačka zvijezda kum na krštenju sina svog najboljeg prijatelja Hrvata: Stigao i trener Bayerna divider

Ponajbolji svjetski teškaš dao mu je i nadimak Savage (Divljak). Osim u borbama, pokazao se vještim i u trash-talku, a sa Sky Sportsa podsjećaju na neke njegove izjave, pogotovo o Filipu Hrgoviću.

''On je samo još jedan nasilnik. Radio sam kao izbacivač 10 godina i znam kako s nasilnicima. Sparirao sam s Hrgovićem svaki put nakon noćne smjene. Rekao je da sam običan izbacivač. Što to znači? Želi me diskreditirati. Prošao sam težak put, a on se rodio sa srebrnom žlicom u ustima'', rekao je Babić, koji za sebe tvrdi da donosi dašak old school boksa u moderne ringove.

"To je moj pristup. Jedna ili dvije runde. Ne idem dalje od treće. Ja sam drugačiji", rekao je.

Svoj pristup moći će po peti put testirati u nedjelju. U naslovnoj borbi u Londonu sudjeluje još jedan Hrvat - za WBA internacionalni poluteški pojas bori se Marko Čalić protiv Joshue Buatsija.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider