FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
BRAVO SARO!

Sjajne vijesti iz Budve: Hrvatska boksačica osvojila brončanu medalju na Europskom prvenstvu

Hrvatska boksačica Sara Beram vratit će se s Europskog prvenstva iz Budve s osvojenom brončanom medaljom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski ženski boks posljednjih je godina sport koji nas itekako može činiti ponosnima. Prije svega rezultatima Ivane Habazin i Nikoline Ćaćić, no njima se pridružuje i Sara Beram, koja je postigla jedan od najvećih uspjeha hrvatskog ženskog boksa uopće.

Na Europskom prvenstvu za žene, koje se održava u crnogorskoj Budvi, osvojila je brončanu medalju u kategoriji do 63 kilograma.

Dvije čiste pobjede i hrabar nastup protiv najbolje

Do vrijednog odličja došla je zahvaljujući pobjedama u prva dva meča. 27-godišnja članica BK Petar Zrinski iz Zagreba prvo je savladala Finkinju Naiimo Bulhan s čistih 5:0, dok je medalju osigurala četvrtfinalnom pobjedom nad iskusnom favoriziranom Nizozemkom, Chelsey Heijnen. Nju je također savladala jednoglasnom odlukom.

Bez ikakvog pritiska tako je ušla u polufinale protiv najbolje svjetske boksačice te kategorije, Sare Amy Broadhurst iz Sjeverne Irske. Borila se hrvatska Sara hrabro protiv svoje imenjakinje, no na kraju joj je morala priznati da je bila bolja.

No, nema Sara zašto tugovati. Kući se vraća s najvećim uspjehom karijere. Ovo je njena najbolja godina do sada i na uistinu je pravom putu unutar ovog olimpijskog ciklusa. Cilj je naravno Pariz 2024. godine gdje nam je jasno da itekako ima što pokazati i pružiti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider