FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
OGROMAN POTENCIJAL

VIDEO Neporažena jednooka dagestanska zvijer uspješno debitirala u UFC-u

Sharabutdin Magomedov došao je u UFC uz same pohvale, a sad je uspješno debitirao. No, ono najzanimljivije kod njega je da vidi samo na jedno oko.

Sharabutdin Magomedov (Foto: screenshot (UFC))

UFC 294 priredbu otvorio je debi nastup borca od kojeg se puno očekuje. To je 29-godišnji Sharabutdin Magomedov, nadimka Shara Bullet, borac srednje kategorije iz Dagestana, koji je u UFC došao s omjerom od 11 pobjeda iz 11 dosadašnjih nastupa.

Glavni program UFC 294 priredbe možete pratiti u izravnom prijenosu na gol.hru od 20 sati.

Riješen ozbiljan ispit u UFC debiju

Na račun takvog rezimea, UFC Magomedova nije štedio u debiju. Protiv njega se borio Bruno Silva (23-10, 4-4 UFC), iskusni Brazilac koji je napravio upravo ono što se od njega očekivalo. 

Pružili su uzbudljivu borbu, u kojoj je Dagestanac u prvoj rundi dominirao na nogama, dok je u druge dvije Silva odlučio koristiti rušenja, no Magomedov je odlično pogađao iz donje pozicije. 

Iako Silva na račun uspješnih rušenja nije bio daleko u drugoj i trećoj rundi, ipak su sva tri suca smatrala da je Dagestanac napravio više te je odnio pobjedu jednoglasnom odlukom sudaca, tri puta po 30-27.

Magomedov je tako došao do 12-0, uz itekako vrijednu pobjedu već u UFC debiju.

Izgubio oko na treningu, sportu se vratio nakon više od dvije godine

No, kod njega je zanimljiv jedan drugi podatak. Riječ je o borcu koji ima samo jedno zdravo oko. Desno je ozlijedio prije par godina tijekom treninga na Tajlandu, a u međuvremenu je potpuno izgubio vid na njega. To se rezultiralo s dvogodišnjim napuštanjem sporta, no onda se ipak odlučio vratiti.

Očito se prilagodio svom hendikepu te je naslagao impresivnu seriju koja ga je dovela do UFC-a, a očito i u najvećoj svjetskoj promociji ima što za reći.

Bit će zanimljivo vidjeti koga će mu UFC idućeg namijeniti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider