FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
KAKVA LUDA MMA VEČER!

VIDEO Spektakularni UFC 294 završio velikom pobjedom Makhacheva: High-kickom pogodio Volkanovskog!

UFC 294 bio je spektakularan, a tako je i završio.

Tek nešto više od dva sata trajao je glavni program UFC 294 spektakla u Abu Dhabiju. Krenuo je ekspresnim završecima borbi, a završio je na jednako atraktivan način.

Islam Makhachev obranio je naslov UFC prvaka lake kategorije tako što je savladao Alexandra Volkanovskog nokautom nakon tri minute i tri sekunde prve runde.

Makhachev nije dugo čekao na prvi pokušaj rušenja, on je došao nakon jedne minute, no Volkanovski sjajno odgovara. Dolaze do klinča uz ogradu, gdje je Australac okrenuo i došao u dominantnu poziciju. Ipak, dolazi do novog preokreta, kad Makhachev pokušava odgovoriti koljenom.

Izašli su nakon toga ipak iz klinča i krenula je borba na distanci. Volkanovski se malo povukao, a Makhachev je vidio savršenu priliku za nešto što u prvih 25 minuta njihove borbe nismo vidjeli. Pogodio je udarac lijevom nogom u glavu, nakon čega Volkanovski pada na pod.

Skočio je Makhachev na njega i pogodio još nekoliko udaraca, nakon čega sudac Marc Goddard više nije imao izbora nego prekinuti borbu. Ekspresna pobjeda Makhacheva, puno brža nego što je bilo tko mogao očekivati.

Usman nije mogao protiv Chimaeva

Khamzat Chimaev opravdao je status favorita te je sudačkom odlukom savladao Kamaru Usmana, bivšeg prvaka velter kategorije, koji je borbu prihvatio prije samo desetak dana. Khamzat je od prvog trenutka borbe krenuo na rušenje. Usman ga brani, ali uzeo mu je Chimaev leđa i ipak ga krajem prve minute odveo na pod.

Dolazi mu na leđa, zatvara poziciju i kreće s udarcima na koje Usman nije uspijevao prvobitno odgovoriti. Ipak, izvukao se iz najteže pozicije, no ne i zahvata Chimaeva, koji je apsolutno dominirao sve do kraja runde. Druga runda krenula je razmjenama na nogama, bez pretežne prednosti za bilo kojeg borca. I potrajalo je to, svako malo je jedan pa drugi pokušao prednjim korakom napraviti nešto više, no bez rezultata.

Usman svladao Chiameva

Prvi ozbiljniji udarac pogodio je Usman pred izlazak iz četvrte minute, no i on je bio pojedinačan. Khamzat je tražio udarac nogama, ali bez uspjeha, da bi 40 sekundi prije kraja ušao u Usmana te upisao rušenje. Ipak, iz donje pozicije nije napravio ništa, no svakako je sucima dao na razmišljanje. Khamzat je odmah na početku treće runde krenuo na rušenje, no bez uspjeha, Usman je to pročitao i izmaknuo se.

Otvorila se malo borba, gdje je Usman postajao sve agresivniji. Unatoč što je prihvatio borbu prije desetak dana, ostavio je dojam kako je kondicijski puno spremniji. Počeo je sve više ulaziti u boksačke tehnike i pogađati. No, sredinom runde napravio je grešku. Previše je smanjio distancu, što je Chimaev lukavo iskoristio za rušenje i dolazak u gornju poziciju. Kontrolirao je Chiamev poziciju gotovo dvije minute, kad se Usman napokon ustao.

Preostalo je još pola minute, no nedovoljno za nešto više. Napao je, obojica su pogodili nekoliko udaraca, ali ne dovoljno za bilo kakav preokret. Dva suca presudila su 29-27 za Chimaeva, dok je jedan bodovao 28-28. Tako je čečenski borac slavio većinskom sudačkom odlukom i zaradio idući napad na titulu prvaka.

Kaos u trećoj borbi večeri

Borba Magomeda Ankalaeva i Johnnyja Walkera prekinuta je nakon nešto više od tri minute borbe, a ono što se dogodilo nakon toga teško je za opisati. Borba od koje se puno očekivalo započela je odmjeravanjem snaga na nogama, gdje je Ankalaev bio nešto bolji, no Walker je isto imao što za reći. Upravo to je natjeralo Ankalaeva da u prvoj prilici krene po klinč, a onda i eventualno rušenje.

Bilo je to u trenutku kad je Walker primio udarac u tijelo, nakon kojeg je kratko klonuo, a onda pokušao kontrirati koljenom. Uspio je to Ankalaev anulirati i doći do klinča, a onda se akcija nastavila uz rub borilišta. Tamo je Ankalaev u jednom trenutku pogodio ilegalno koljeno, odnosno udarac koji je zabranjen dok se protivnik nalazi u poziciji s dvije točke na podu borilišta, od čega je jedna stopalo.

Walkera je krenuo pregledavati liječnik, koji je nakon razgovora s borcem sudu rekao da ovaj nije spreman nastaviti borbu. No, čini se da to liječnik nije rekao samom borcu, pa je Walker umjesto prihvaćanje prekida krenuo u napad na svog protivnika. Za nastavak borbe bio je spreman i Ankalaev pa je dvojac pod očitim adrenalinom krenuo rastavljati veći broj ljudi, među kojima se nalazio i predsjednik UFC-a, Dana White.

Nakon što su ih smirili, ostalo je pitanje hoće li tu biti diskvalifikacije Ankalaeva, ali to se ipak nije dogodilo. Sudac je procijenio kako je riječ o nenamjernom udarcu radi kojeg je prekinuta borba i zbog toga je ona poništena, odnosno "no contest".

Borba Magomeda Ankalaeva i Johnnyja Walkera prekinuta

Aliskerov brutalno završio Alvesa

U srednjoj kategoriji vidjeli smo brzi završetak. Ikram Aliskerov došao je početkom ove godine u UFC uz veliku pompu, a već u prvoj borbi potvrdio je kako je ona tu s razlogom. U drugoj je samo nastavio u istom tonu, savladao je Brazilca Warlleya Alvesa prekidom u prvoj rundi i to nakon sjajne raznovrsne serije udaraca. Ovo je borac koji uvijek traži priliku pokazati što više, a ovog puta je to uspio.

Brazilac je odlučio pokušati mu odgovoriti u borbi na nogama, no to je bila loša odluka. Aliskerov je vrlo odmjeren, precizan i nevjerojatno ubojit borac, a to je još jednom potvrdio. Nakon gotovo dvije minute odmjeravanja na distanci, Aliskerov je počeo pogađati prednje direkte, a jednim je uzdrmao Brazilca i onda je osjetio priliku te krenuo u pravi napad. 2

Drugim direktom poslao ga je prvi put na pod, a nakon što se Alves ustao, uslijedila je serija koljena i udaraca nogom te još nekoliko boksačkih tehnika, nakon čega je sudac prekinuo borbu.

Ikram Aliskerov žestoko završio Warlleyja Alvesa

Nurmagomedov slavio za samo 65 sekundi

Sve je krenulo jednom ekspresno završenom borbom i pobjedom favoriziranog Saida Nurmagomedova u bantam kategoriji. On je nakon samo 65 sekundi prekidom zaustavio Muina Gafurova, mladog borca iz Tadžikistana. Bila je to borba koja je krenula u žestokom tempu, a Gafurov je pokazao inicijativu i želju učiniti je što agresivnijom.

I to je izgledalo dobro, nakon što je pri izlasku iz prve minute borbe pogodio dobar udarac, kojim je Nurmagomedova natjerao na kretanje unazad. Ipak, napad koji je uslijedio nakon toga bio je neoprezan i koštao ga je pobjedu. Promašio je udarac nakon kojeg je ušao u Nurmagomedova, a onda je istog trenutka uhvatio vrat, zatvorio giljotinu i prisilio Gafurova na tapkanje.

Said Nurmagomedov ekspresno pobijedio Muina Gafurova gušenjem

Glavni program UFC-a 294:

Islam Makhachev (c) pobijedio Alexandra Volkanovkog - tehnički nokaut

Khamzat Chimaev pobijedio Kamarua Usmana - većinska odluka sudaca

Magomed Ankalaev vs. Johnny Walker – no contest

Ikram Aliskerov pobijedio Warlleyja Alvesa – tehnički nokaut

Said Nurmagomedov pobijedio Muina Gafurova – gušenje (giljotina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider