FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
RUS PROLAZI KROZ PROTIVNIKE

Sergej Pavlovič opako nokautirao Blaydesa i potvrdio ozbiljne namjere da postane teškaški prvak

Tek nešto više od tri minute trebalo je ruskom UFC teškašu Sergeju Pavloviču za najveću pobjedu dosad u karijeri.

Sergej Pavlovič (Foto: Profimedia)

Na noćas održanom UFC Fight Nightu u Las Vegasu vidjeli smo nastavak neuzaustavljivog puta prema teškaškom tronu, u izvedbi ruskog borca Sergeja Pavloviča (18-1, 6-1 UFC).

UFC UFC u 2023. godini: Raspored, rezultati, snimke borbi i prijenosi na gol.hr-u divider

30-godišnji Rus došao je do najveće dosadašnje pobjede načinom po kakvom je postao poznat, ekspresnim nokautom, za koji mu je ovog puta trebalo nešto više od tri minute.

Neobjašnjiva strategija Curtisa Blaydesa

Protivnik je bio najteži dosad, Curtis Blaydes (17-4, 12-4 UFC), snažni borac koji je još jednom zaustavljen na korak do napada na titulu.

Blaydes ipak za ovaj poraz može kriviti samo sebe, s obzirom na to da je odlučio prihvatiti način borbe kakav odgovara njegovu protivniku. Možemo to objasniti time da je vjerovao kako je to način uz koji mu nitko ne bi mogao uskratiti napad na pojas, no teško je ipak shvatiti taktiku u kojoj njegovo dominantno hrvanje nije bilo prioritetna tehnika.

Već nakon 25 sekundi Pavlovič je pokazao koliko jako može udariti, kad je čak kroz blok uspio odbaciti Blaydesa korak unazad. Amerikanca to nije omelo te je odlučio nastaviti. Pogodio je i on neke udarce, ali Rus kao da je svakim svojim dobivao sve više na samopouzdanju.

Izlaskom iz treće minute borbe pogodio je nekoliko udaraca u seriji, a nakon toga je Blaydes pao na koljena, gdje je samo još nekoliko udaraca prošlo prije nego što je sudac prekinuo borbu.

Teško je objasniti Blaydesove namjere u ovom meču, dok Pavloviča možemo samo pohvaliti. Rekordni nokauter došao je do šeste pobjede u nizu nokautom u prvoj rundi. Radi li se o idućem izazivaču, odnosno borcu koji će napasti pobjednika meča između Jona Jonesa i Stipe Miočića? Vrlo vjerojatno!

Bruno Silva uvijek je sposoban oduševiti

Atraktivan nokaut u prvoj rundi viđen je i u sunaslovnoj borbi, a i tu imamo slučaj u kojem je teško objasniti namjere poraženog borca. Iskusni Brad Tavares stao je na distancu protiv fenomenalnog kickboksača kakav je Bruno Silva te je u borbi ostao tri i pol minute. Brazilac je sve odradio kirurški, pronašao prave udarce u pravo vrijeme i završio borbu.

Okršaj Bobbyja Greena i Jareda Gordona završio je bez pobjednika, odnosno borba je poništena. Green je protivnika krajem prve runde nokautirao, ali snimka je dokazala kako je ključan udarac došao glavom, zbog čega je odluka o pobjedniku poništena.

U preostale dvije borbe glavnog programa ove priredbe, Iasmin Lucindo savladala je jednoglasnom sudačkom odlukom Brogan Walker-Sanchez, dok je Jeremiah Wells podijeljenom odlukom bio bolji od Matthewa Semelsbergera.

UFC Fight Night: Blaydes vs. Pavlovič - rezultati

Sergei Pavlovich def. Curtis Blaydes - TKO (R1 3:08)
Bruno Silva def. Brad Tavares - TKO (R1 3:35)
Bobby Green vs. Jared Gordon - poništena borba
Iasmin Lucindo def. Brogan Walker-Sanchez - jednoglasna odluka sudaca
Jeremiah Wells def. Matthew Semelsberger - podijeljena odluka sudaca

Christos Giagos def. Ricky Glenn - KO (R1 1:35)
Montel Jackson def. Rani Yahya - KO (R1 3:42)
Norma Dumont def. Karol Rosa - jednoglasna odluka sudaca
Mohammad Usman def. Junior Tafa - jednoglasna odluka sudaca
William Gomis def. Francis Marshall - podijeljena odluka sudaca
Brady Hiestand def. Danaa Batgerel - TKO (R3 4:21)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider