FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
bez saune, bez ledenih kupki

Seksi MacKenzie objasnila kako skida kilograme te poručila: ''Neću biti nova Ronda''

Na UFC 22 spektaklu ove nedjelje ujutro debitira borkinja koju su mnogi fanovi dugo čekali.

Galerija MacKenzie Dern (Instagram) MacKenzie Dern (Instagram) MacKenzie Dern (Instagram) +4 MacKenzie Dern (Instagram)

MacKenzie Dern napokon će debitirati u UFC-u. U slamka-kategoriju najveće svjetske MMA organizacije ulazi u nedjelju rano ujutro po hrvatskom vremenu na UFC 222 spektaklu koji GOL.hr izravno prenosi od 4 sata.

Atraktivna grapplerica nastupit će u posljednjoj borbi uvodnog dijela programa protiv Ashley Yoder i mnoge fanove zanima kako će se višestruka svjetska prvakinja u grapplingu i jiu-jitsuu snaći u najjačoj konkurenciji. Problema protiv protivnice sličnih karakteristika ne bi trebalo biti i ovo bi trebao biti početak prema usponu na vrh slamka-kategorije, na čijem je tronu trenutno Rose Namajunas.

MacKenzie Dern stiže u UFC nakon samo jedne borbe u Invicti, a prije toga odradila je četiri borbe u Legacy FC-u. U svih pet je slavila te je procijenila kako nema više što čekati s ulaskom među samu elitu.

''Invicta je bila sjajno iskustva koje mi je poslužilo da sama sebi dokažem neke stvari. Pokazala sam da mogu skinuti kilograme za slamka kategoriju, a to sam napravila na velikoj pozornici'', rekla je u intervjuu za MMA Fighting.

Opisala je zašto nema problema koji muče mnoge borce i borkinje današnjice, a to su nevolje sa skidanjem kilograma uoči borbi.

''Kada sam tek krenula u MMA, mislila sam da kilograme moram skidati poput drugih MMA boraca. Znači, da radim dijetu na njihov način i da radim dehidracije, odnosno da bih trebala gubiti vodu. A ja zapravo treniram jiu-jitsu od malih nogu i moje je tijelo naviklo na taj način. Navikla sam se natjecati i trenirati na taj način, i to sam učinila prije posljednje borbe. Nisam išla u saunu, nisam koristila kadu, ništa od toga. Radila sam puno kardio vježbi u kampu, plivala sam, vozila sam bicikl. Radila sam jako puno vježbi za trošenje kalorija i nisam na kraju morala ništa skidati izbacivanjem vode. Probudila sam se na dan vaganja i bila sam na upravo onoliko na koliko sam trebala'', kaže MacKenzie, prenosi Fightsite.

MacKenzie Dern (Instagram) MacKenzie Dern (Instagram)

UFC će joj u prvih nekoliko borbi dati protivnice koje joj ne bi smjele zadati previše problema. Građenje zvijezde počinje ovog vikenda.

''Biti će zanimljivo vidjeti kako će se Ashley boriti protiv mene. U dosadašnjoj karijeri nisam se borila ni protiv koga tko nije pokazao respekt prema mojoj borbi u parteru. I pod time mislim na to da rade deset koraka unazad ako ja napravim jedan unaprijed. Ne žele sa mnom završiti u parteru, ne žele grappling, tako da u dosadašnjim borbama nisam ni primala puno udaraca. Vidjela sam da me žele udariti, ali više su se brinule oko toga kako da izbjegnu možebitno rušenje. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se prema tome odnositi u UFC-u, možda tu ima djevojaka koje toliko vjeruju u svoju obranu od rušenja da im to neće biti problem.''

Amerikanka je poručila kako unatoč njezinim specijalnostima ona neće biti nova Ronda Rousey, bivša prvakinja i džudašica koja je na kraju nije uspjela parirati svestranijim djevojkama.

“Ja ne dolazim biti jiu-jitsu borkinja. Ljudi će me vidjeti kako napredujem. Veselim se svima što će biti sa mnom na ovom putovanju i što će jednog dana, kada uzmem UFC pojas, vidjeti kako sam postala borkinja jednako dobra na nogama, kao i u parteru. Neki misle da ću biti kao Ronda Rousey, no ja sam drugačija. Od njezina vremena sve se promijenilo i mislim da nas nije u redu uspoređivati'', poručila je borkinja na čijem profilu na Instagramu ne manjka atraktivnih fotografija.

Njezina UFC priča tek počinje i sigurno ćemo je još gledati u prijenosima na GOL.hr-u

 

 

A post shared by Mackenzie Dern (@mackenziedern) on

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider