FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
postoji li granica?

Boksački prvak Canelo potpisao najunosniji ugovor u povijesti sporta!

Boksač Saul Alvarez, poznatiji kao Canelo, potpisao je najunosniji sponzorski ugovor vrijedan nestvarnih 365 milijuna dolara.

Canelo slavi naslov prvaka svijeta (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Meksikanac Saul Canelo Alvarez, boksački prvak svijeta, potpisao je najunosniji ugovor u povijesti sporta vrijedan nestvarnih 365 milijuna dolara! "Poslodavac" je streaming servis DAZN, koji mu je složio ugovor na pet godina tijekom kojih mora odraditi 11 borbi.

DAZN je ušao u svijet borilačkog sporta i grabi velikim koracima. Nakon što je potpisala ekskluzivni ugovor s Eddiejem Hearnom, engleskim boksačkim promotorom, nedavno je ostvaren i dogovor za buduću suradnju s MMA organizacijom Bellator, glavnim konkurentom UFC-u.

DAZN će fanovi borilačkih sportova ponuditi nešto sasvim novo, odnosno udaljit će ih od pay-per-view paketa, te će im cijeli svoj sadržaj nuditi u mjesečnoj ponudi vrijednoj svega 10 dolara! Podsjetimo, boksački i MMA fanovi do sada su plaćali cijenu po eventu, koji je rijetko kada bio manji od 20-ak dolara. Ovakav način približavanja konzumentima sigurno će imati pozitivan efekt za ovu britansku streaming kuću koja se tek probija na američko tržište.

"Ovo je sve rezultat mog napornog rada. No, najvažnija stvar bila je osigurati mojim fanovima priliku da me gledaju, a da ne moraju plaćati 70 ili 80 dolara za jedan meč putem PPV platforme. To je najvažnije u ovoj priči, puno važnije od toga koliko sam ja plaćen", rekao je Canelo nakon potpisa ugovora.

Najvrjedniji sportski ugovor do sada je bio onaj bejzbolaške zvijezde Giancarla Stantona, koji je 2013. godine s Miami Marlinsima potpisao ugovor ukupne vrijednosti 325 milijuna dolara. No, u pitanju je ugovor na čak 13 godina, dok će Canelo u samo pet godina zaraditi 40 milijuna više.

Prvi meč pod novim sponzorom Canelo će imati 15. prosinca, kada će u njujorškom Madison Square Gardenu braniti naslov prvaka svijeta protiv Rockyja Fieldinga.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider