FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
naučio i legendarno pitanje hrvata

Kakva Hrvatina je Satoshi Ishii: Velikogoričkoj djeci ispunio san, novac od nastupa darovao bolnici!

U velikogoričkoj dvorani kimono ne poznaje dijagnozu. Pa su tako oni s cerebralnom paralizom ili autizmom prvenstveno judaši, koje je jutros došao podučavati olimpijski prvak!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Veličanstveni potez hrvatskog Japanca, MMA borca Satoshija Ishiija! Nekadašnji olimpijski pobjednik u judu, a danas borac slobodnim načinom, želio je nešto lijepo učiniti za svoju novu domovinu - Hrvatsku. U Velikoj Gorici je pronašao judo klub za djecu s invaliditetom.

Samoinicijativno pokrenuo hvale vrijednu akciju

Satoshi Ishii sam je izrazio želju da dođe u Veliku Goricu u judo klub osoba s invaliditetom - Fuji.

"Ovo mi je prvo takvo iskustvo tako da sam zaista impresioniran i jako sam sretan. Ne znam koliko ću im moći pomoći, ali dat ću sve od sebe."

Satoshi Ishii (Foto: GOL.hr) Satoshi Ishii pokazao "zavidno" poznavanje hrvatskog: "Di si bio 91.?" divider

I zaista je dao sve od sebe. Slušao je, gledao i pokazivao gdje i kako mogu bolje. Njegov dolazak ovim mladim ljudima značio je puno.

"Osjećate se počašćeno kada netko tako veliki sa vama želi trenirati", rekao je 15-godišnji Vito Sikra.

"Meni judo znači kao jedan oblik rekreacije, ali prije svega prijateljstva i prihvaćenost...jer mi ne možemo hodat, a ovaj klub nas prihvaća takve kakvi jesmo", kaže Lana Mićanović.

Zasluga je to prvenstveno Marine Drašković, bivše judo reprezentativke koja je osnivačica ovog kluba, ali i njegova predsjednica i trener.

"Klub trenutno ima 42 člana, međutim imamo jako veliku listu čekanja, a zbog nemogućnosti termina i financijskih mogućnosti mi nismo u stanju trenutno primit tu drugu djecu", kaže Marina Drašković.

Djeci s teškoćama na treningu svakodnevno pomažu nešto stariji judaši i judašice iz susjednog kluba Pinky, pa se tako na ovom goričkom tatamiju zatvorio jedan veliki krug prijateljstva.

"Djeca s cerebralnom paralizom su jako pametna, znači vi s njima morate provesti vrijeme. To postaju najbolji prijatelji, nećete nać sretnije osobe", kaže Daksa Ana Lasić iz judo kluba Pinky.

Ishii naučio puno hrvatskog, između ostalog i legendarno pitanje među Hrvatima

A svima njima Satoshi Ishii veliki je uzor, pa ne čudi što o njemu znaju sve.

"Znam da je veliki humanitarac, također je vrlo duhovit i opušten što se na njemu može i vidjeti. Znam da recimo da mu je težak hrvatski, ko i svakome ko dođe u našu zemlju", rekao je Vito.

Pa smo i sami odlučili provjeriti što je to od hrvatskog naučio ovaj Japanac, inače novopečeni hrvatski državljanin.

"Bok, dobar dan, kako si danas, što je novo, di si bio 91.? hahahahahaha", otkrio je Ishii i sigurno nasmijao svakog tko gleda ovaj video.

Državljanstvo je zaslužio, ali još i više pohvale za inicijativu koju planira nastaviti i u drugim gradovima. Kada tome pridodate činjenicu da je honorare od posljednjih nekoliko borbi Ishii donirao zagrebačkom dječjem domu u Nazorovoj, možete mu samo skinuti kapu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider