FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
ima li revanš smisla?

Ne postoje riječi kojima bi se opisao spektakl: "Čudesno, nevjerojatno, veličanstveno..."

Meč Anthonyja Joshue i Vladimira Klička bio je jedan od rijetkih koji je nadmašio svoja očekivanja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U jednom od najboljih boksačkih mečeva svih vremena Englez Anthony Joshua nokautirao je legendarnog Ukrajinca Vladimira Klička i nastavio svoj niz nepobjedivosti. Joshua je i u 19. profesionalnom meču karijere upisao 19. pobjedu, odnosno 19. nokaut.

"Nevjerojatno", "čudesno", "veličanstveno"... To su uglavnom epiteti s kojima se opisuje nešto više od 30 minuta veličanstvene borbe na londoskom Wembleyju pred 90 tisuća navijača. Joshua je sredinom 11. runde bacio boksačke fanove u delirij, te izazvao lavinu reakcija na društvenim mrežama. Među prvima se javio čovjek koji je prethodno slavio protiv Klička - Tyson Fury.

"Bravo Anthony Joshua. Borbio se na život i smrt s Vladimirom. I ja sam pobijedio tog tipa. A sada - zaplešimo", napisao je Fury i ponovno otvoreno pozvao Joshuu da organiziraju "najveći boksački meč u britanskoj povijesti".

Iako je bio u prvom redu do ringa, bivši svjetski prvak Lennox Lewis imao je potrebu da i na društvenoj mreži podijeli svoje dojmove.

"Kakav vatromet! Čestitke obojici za to što ste dali navijačima i ljubiteljima boksa. Velike čestitke Anthonyju, ali koliko je srca Vladimir unio u ovaj meč? Moramo to respektirati. Glavu gore veliki brate Kličko".

"Teškaška divizija je ponovno zanimljiva. Velika predstava od obojice večeras. Što je iduće? Jedva čekam da saznamo", napisao je umirovljeni boksač Frank Bruno.

"Nevjerojatno Anthony Joshua! Svaka čast Vladimir Kličko", napisao je Robbie Williams.

Borbu su pratili i predsjednik West Hama, te proslavljeni glumac i političar Arnold Schwarzenegger.

"Kakva borba! Svaka čast Anthony Joshua. Čestitke i Vladimiru na borbi", napisao je Bilićev šef David Gold.

"Jedna od najuzbudljviijih borbi koje sam ikada vidio. Čestitke Anthony Joshua na pobjedi i Vladimiru Kličku na nevjerojatnoj borbi. Nadam se da ćemo vidjeti i revanš", sročio je Terminator.

Kad smo već kod revanša, Kličko je nakon borbe otkrio da postoji stavka u ugovoru koja garantira uzvrat obojici, no vidjet ćemo hoće li Vladimir iskoristiti tu opciju iz ugovora. S obzirom da Ukrajinac ima 41 godinu na svojim leđima, a Joshua tek 27, pitanje je ima li više motivacije i snage kod Vladimira da se ponovno ovako dobro pripremi za borbu. Samo za ovaj meč Kličko je promijenio svoj stil boksanja, te je daleko više radio s nogama i nije bio statičan kao inače. To sigurno nije bilo lako za Ukrajinca i naravno ostaje pitanje može li bolje od ovoga?

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider