FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
i to ne u sad-u!

Prvi čovjek UFC-a u ratu protiv ilegalnog streaminga: ''Prisluškujemo razgovore i pratimo''

Dana White je akciji hvatanja onih koji se bave ilegalnim prijenosima UFC-a na internetu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uoči posljednjeg od tri eventa u Abu Dhabiju u siječnju, spektakularnog UFC 257 kojeg uživo možete gledati na gol.hr-u, Dana White se na press-konferenciji dotaknuo i pitanja ilegalnog streaminga, najvećeg neprijatelja UFC-a.

Predsjednik UFC-a iznimno je zainteresiran za hvatanje onih koji krše i zakon te nanose štetu koja se broji u desetinama, ako ne i stotinama milijuna dolara. Znamo kako je UFC izgrađen na PPV (Plati pa gledaj) platformi gdje korisnik plaća prijenos UFC događaja kojeg želi gledati. Radi se o onim najvećim UFC spektaklima dok mnoge manje u SAD-u prenosi najpoznatija sportska TV kuća, ESPN.

U Hrvatskoj vam većinu UFC večeri u godini besplatno donosi Nova TV putem izravnih prijenosa na gol.hr-u te snimki na televiziji.

White je u Abu Dhabiju bio oštar po tom pitanju te je medijima otkrio kako je na tragu određenim osobama koje se bave ilegalnim prijenosima.

''Imamo ga, imamo jednog! Pratimo ga i sve što treba je u subotu krenuti s time i imamo te. Idemo, ''strimači'', krenite'', ispalio je White koji je kasnije za BT Sport pojasnio na što je mislio.

''Sprdali su me kad sam to najavio ranije ovog mjeseca'', rekao je White te pojasnio kako se ne radi o osobi u SAD-u.

''Pratimo mu kuću, prisluškujemo telefon i ako krene u subotu, imamo ga!.''

Mnogi misle kako White jednostavno blefira. Također, ako osoba nije u SAD-u kako FBI, s kojim surađuje, može nekog pratiti. No FBI ili bilo koja agencija može djelovati izvan Amerike u suradnji s lokalnim vlastima tako da takve akcije nisu isključene.

U poslu oko kojeg se vrte milijarde dolara sigurno postoji dosta sredstava zbog kojih se UFC može upustiti u lov na one koji krše njihova prava, vidjet ćemo kako će im ići.

Lucky Punch - kako će napasti McGregor, a kako Poirier

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider