FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
NOVI SPEKTAKL

Prva kvadrologija u UFC povijesti: Ovu dvojicu mogli bismo gledati praktički svaki mjesec

Čast da odrade prvu kvadrologiju u UFC povijesti, odnosno četiri međusobne borbe, dobili su Deiveson Figueiredo i Brandon Moreno.

Odluka o prvoj kvadrologiji zapravo nikoga nije začudila, a i teško da je moguće pronaći bolje okolnosti nego što su one koje su ponudili Deiveson Figueiredo, trenutačni prvak muha-kategorije, i Brandon Moreno, bivši prvak te trenutačni privremeni prvak.

Jamahal Hill VIDEO Pobijedio Stošića na startu karijere u UFC-u, a sad je poslao legendu u mirovinu i postao prvak poluteške divider

Oni su se dosad borili tri puta i ponudili tri različita ishoda. U prosincu 2020. godine završilo je bez pobjednika. Šest mjeseci kasnije slavio je Moreno prekidom u trećoj rundi, a potom je Figueiredo vratio pojas u svoje vlasništvo prije točno godinu dana, u siječnju 2022. godine.

Svaka borba dosad bila je spektakl

Prva borba bila je jedna od najboljih u 2020. godini te se i našla na svim sličnim popisima, dok je jednako uzbudljiva, dodatno zbog prekida, bila druga. Nakon treće borbe mogli smo čuti izjavu kako njih dvojicu ne bi bilo dosadno gledati da se bore svaki mjesec.

Moramo se složiti s posljednjom konstatacijom jer su brzina i raznolikost vještina koju nude ta dvojica impresivni i zbog toga se veselimo gledati ih ponovno na UFC 283 priredbi ovog vikenda.

Figueiredo ovog puta kod kuće

Figueiredo će ovog puta nastupiti pred svojim sunarodnjacima i bit će zanimljivo vidjeti hoće li mu to biti pritisak ili dodatna motivacija. S druge strane, Moreno vjeruje da u takvim okolnostima može samo pružiti ono najbolje od sebe.

Machida vs. Shogun Ovog vikenda u mirovinu odlazi MMA pionir i posljednja legenda Pridea, UFC ga je stavio na uvodni program divider

Teško da će nakon ove borbe biti pokrenuta i "pentologija", tako da je ovo savršena prilika da vidimo koji je od ta dva fenomenalna borca bolji. A vjerojatno i posljednja prilika da vidimo Figueireda u muha-kategoriji.

Uživajmo svi zajedno.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider