FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Tužna vijest

Preminuo sudionik najvažnije borbe u MMA povijesti: Izdalo ga je srce

Stephan Bonnar i Forrest Griffin bili su sudionici borbe koja je promijenila povijest UFC-a

Stephan Bonnar (Foto: Afp)

Stephan Bonnar, poznati MMA borac preminuo je u 45. godini života.

Službeni uzrok Bonnarove smrti još uvijek nije poznat, ali u UFC-ovom priopćenju stoji da je umro zbog srčanih komplikacija.

"Bio je jedan od najvažnijih boraca koji su se ikada natjecali u oktogonu, izjavio je Dana White povodom njegove smrti pa dodao:

"Njegova borba s Forrestom Griffinom zauvijek je promijenila sport i nikad neće biti zaboravljen. Navijači su ga voljeli i uvijek je davao sve od sebe. Nedostajat će nam".

Borba koja je spasila UFC

Na borilačkoj sceni Bonnar se pojavio kao član reality showa Ultimate Fighter koji prati živote nadolazećih MMA boraca. Ušao je u finale showa i borio se protiv Forresta Griffina, a ta je borba dovela do velikog porasta gledanosti UFC-a i spasila promociju od propasti.

Iako je Bonnar izgubio jednoglasnom odlukom sudaca, dobio je ugovor s UFC-om. Dana White je kasnije izjavio da je ta borba spasila organizaciju.

Kylian Mbappe Francuzi prikupili više od 200 tisuća potpisa da se se ponovi finale SP-a, stigao brutalan odgovor iz Argentine divider

Bonnar i Griffin primljeni su u UFC-ovu Kuću slavnih 2013. godine, a godinu dana kasnije ponovno su se sučelili u oktogonu. Bonnar je ponovno izgubio odlukom sudaca.

Devet se godina borio u UFC-u protiv nekoliko bivših, ali i sadašnjih prvaka. Među njima su Jon Jones, Rashad Evans, Mark Coleman i Anderson Silva.

2014. godine se vratio iz mirovine za borbu s Titom Ortizom pod zastavom Bellatora, izgubio je, a potom se prebacio i na profesionalno hrvanje. Otvoreno je govorio o šteti koju je prouzročila njegova karijera u MMA svijetu, a nakon teške ozljede leđa, završio je s profesionalnim hrvanjem

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider