FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
DOSAD NEVIĐEN KONCEPT

Poznate dodatne informacije o Hrgovićevu meču, ali teško da će biti za titulu prvaka svijeta

Poznato je tko će predvoditi priredbu na kojoj ćemo gledati idući meč Filipa Hrgovića, no i informacija o tome da bi meč mogao biti za svjetsku titulu.

Filip Hrgović (Foto: Davor Pongracic / CROPIX)

Iako još uvijek nema službene potvrde idućeg meča Filipa Hrgovića, sve je izglednije kako će se on uistinu održati 1. lipnja u Saudijskoj Arabiji te da će mu protivnik biti Daniel Dubois.

Toj informaciji dodatno nas je približio vlasnik Matchroom Boxinga Eddie Hearn kad je prije nekoliko dana na Instagramu objavio informaciju kako će se prvog dana lipnja dogoditi dva teškaška i jedan poluteškaški meč.

Od ranije je poznato kako bi priredbu tog datuma trebao predvoditi dugo očekivani okršaj između Artura Beterbieva i Dmitrija Bivola, a potvrđen je i okršaj Deontaya Wildera protiv Zhielija Zhanga.

Hrgović će biti Hearnov wild card na priredbi

Po svemu sudeći, drugi teškaški meč trebao bi biti upravo taj između Hrgovića i Duboisa, gdje će Hrgović poslužiti kao svojevrsni Hearnov wild card.

Naime, danas je postalo poznato kako će se raditi o priredbi "5 protiv 5", odnosno da će glavni program sadržavati boksače iz Hearnove promocije protiv boksača Queensberry promocije, njegova velikog rivala Franka Warrena.

Hrgović nije dio Matchrooma, ali će zaigrati za taj tim, s obzirom na to da je i inače nastupao na Hearnovim priredbama. No više ćemo znati nakon što meč bude konačno potvrđen, a čini se kako je to blizu te da su preostale samo nijanse prije potpisivanja ugovora obaju boksača.

Hoće li meč uistinu biti za titulu? Teško!

No zanimljiva informacija došla je iz Duboisova tima. Njegov trener Don Charles vjeruje kako bi taj meč mogao biti za IBF titulu.

Koliko je to realno? Svakome tko se dobro razumije u boks jasno je da su šanse uistinu male.

Kad god da se meč ugovori, on neće biti ugovoren kao meč za titulu, nego je to moguće tek nakon 18. svibnja kad svoj okršaj odrade Tyson Fury i Oleksandr Usik.

To bi značilo da će u dva tjedna između dva meča trebati napraviti anekse ugovora, no to je zapravo onaj posljednji i zapravo vjerojatno najlakše izvediv korak.

IBF prije toga mora oduzeti svoju titulu pobjedniku meča Furyja i Usika. Za to im treba razlog, a to će biti odbijanje prvaka da se bori protiv od IBF-a određenog izazivača (Hrgović, koji će već tada imati ugovoren meč pa to nema smisla), s obzirom na to da će Fury i Usik vjerojatno odraditi revanš.

Šanse da IBF unutar dva tjedna naredi taj meč te da prođe rok unutar kojeg prvak mora prihvatiti meč te da se sve posloži tako da stignu meč Hrgovića i Duboisa proglasiti mečom za titulu su mizerne.

Postoji jedan način na koji bi Filip uistinu mogao postati prvak

Jedina šansa da se tako nešto dogodi je da IBF njihov meč odredi kao meč za privremenu titulu, a onda nakon oduzimanje titule Furyju ili Usiku privremenog prvaka proglasi pravim.

No trenutačno ne znamo je li IBF spreman za to, posebno nakon što je u igru za meč protiv pobjednika ušao Anthony Joshua. IBF će sigurno biti dio igre ako se dogodi recimo meč Furyja i Joshue, neovisno o tome što su najavili ispražnjavanje titule. Uostalom, jedno je najava, a drugo je odluka oko koje se mora složiti njihov odbor.

Da, bilo bi sjajno da se Filip 1. lipnja bori za titulu prvaka, no neki mediji jednostavno preeuforično idu u prvi plan s takvim informacijama.

To se uistinu može dogoditi, no trenutačno trebamo biti dovoljno euforični zbog Filipove prilike da napokon odradi pravi meč protiv jednog od najboljih na svijetu. Uostalom, da bi bio svjetski prvak, boksača protiv Duboisa svakako treba pobijediti, a i on je sam najavio da će počistiti cijeli vrh. Pa evo mu prilike.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider