FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
SVE ZAVRŠAVA U RUJNU

Potvrđeno posljednje poglavlje najiščekivanije boksačke trilogije

17. rujna održat će se treći meč između Gennadyja Golovkina i Canela Alvareza.

Canelo Alvarez i Gennady Golovkin (Foto: Afp)

Četiri godine nakon drugog međusobnog meča, u kojem je Canelo Alvarez uspio doći do tijesne pobjede, Meksikanac će još jednom ući u ring protiv Gennadyja Golovkina. 

Potvrda toga službeno je došla od Matchrooma Boxinga i DAZN-a, u čijoj će se suorganizaciji treći međusobni meč spomenutog dvojca održati 17. rujna. 

Prvi meč izuzetno kontroverzan

Kad je ugovoren njihov prvi okršaj, održan 16. rujna 2017. godine, sportski mediji to su nazvali mečem dva u tom trenutku najbolja boksača svijeta. Ono prikazano u ringu to je i potvrdilo. 12 rundi fantastičnog okršaja (pogledajte cijeli meč OVDJE) mogli su vidjeti svi koji odabrali svoje mu vrijeme posvetiti, no nakon svega se najmanje pričalo o boksu.

Razlog tome su sudačke kartice koje su meč ocijenile neodlučenim, iako se većina medija složilo da je Golovkin uzeo sedam ili osam rundi. Po pitanju sedam složio se jedan sudac, jednom je bilo 6:6, a najkroverznije bilo je bodovanje sutkinje Adalaide Byrd, koja je čak deset rundi dala Canelu.

Drugi meč održan uz nešto manje repova

364 dana kasnije održan je revanš koji je Canelo puno bolje otvorio i na polovici meča se činilo kako je u izrazitoj prednosti. Ipak, Golovkin je onda preuzeo kontrolu te do kraja meča odradio puno bolji posao. U tom slučaju je većina medija bodovalo 114-114, s čime se također složio jedan sudac. No, dvojica su rekli 115-113 za Meksikanca, čime je on upisao pobjedu. Iako je realno moglo biti drugačije, ovog puta nije bilo toliko pisanja o bodovanju. Meč je, da se potvrdi, ponovno bio uzbudljiv i tehnički fantastičan. 

Ono što je problem kod trećeg meča je toliko duga pauza između njega i prethodnog. Za 31-godišnjeg Canela se vjeruje kako je trenutno na svom vrhuncu, neovisno o tome što je u posljednjem meču doživio poraz od Dmitrija Bivola. Uostalom, za taj meč je hrabro otišao u polutešku kategoriju, da bi se sad vratio sedam kilograma niže u srednju.

S druge strane, Golovkin je već ušao u peto desetljeće. Iako je u nedavnom meču protiv Ryote Murate pokazao da itekako još uvijek zna i može dobro boksati, Kazahstanac je svakako sporiji nego u svojim najboljim danima. Iz tog razloga mnogi vjeruju da ovo nije dobar izbor meča za njega, odnosno da će Canelo biti veliki favorit te da će, ukoliko taj status opravda, možda i nezasluženo zaključiti status boljeg boksača ovog ogleda.

Sve u svemu, preostaje nam pričekati 17. rujna, a onda uživati u meču. Nema sumnje da kvalitetom izvedbe neće zaostajati za prva dva.


Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider