FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
diaz u kutu, mcgregor ga hvalio

U UFC-u debitirao potomak obitelji bez koje danas ne bi bilo brazilskog jiu-jitsua

Kron Gracie predstavio se MMA svijetu brzinskom pobjedom u svom debiju u organizaciji UFC.

Kron Gracie

UFC je na svom povijesnom eventu u Phoenixu, prvom na ESPN-u, predstavio možda i budućeg prvaka perolake divizije - Krona Gracieja. Riječ je o potomku iz brazilske obitelji Gracie, jedne od najzaslužnijih za borilačku vještinu "brazilian jiu-jitsu".

Njegova obitelj razvila jiu-jitsu kakav poznajemo danas

Obitelj Gracie uspješna je u borilačkim sportovima još od početka 20. stoljeća, te je uz obitelj Machado razvila brazilsku jiu-jitsu u vještinu kakvu danas poznajemo. Jedan od najpoznatijih predstavnika ove vještine je Roger Gracie, koji je čak 10 puta osvajao titulu prvaka svijeta i to u nekoliko težinskih kategorija.

Kron je unuk legendarnog Helia Gracieja, osnivača brazilske jiu-jitske i po mnogima jednog od prvih sportskih heroja u Brazilu.

Gracie, inače svjetski prvak u grapplingu iz 2013. godine, je u Phoenixu slavio protiv Alexa Caceresa gušenjem nakon malo više od dvije minute borbe. Kron je uhvatio nogu svog suparnika pri jednom pokušaju kicka i nakon toga u punom svjetlu pokazao svoje BJJ vještine.

U kutu Nate Diaz, McGregor ga nahvalio

Zanimljivo, Nate Diaz, jedan od kotroverznih, ali sjajnih MMA boraca, je bio jedan od trenera u kutu 30-godišnjeg Gracieja.

Da je dečko poseban nije bilo teško zaključiti, a s time se slaže i inače vrlo egocentrički Conor McGregor, koji je uoči ovog eventa odao počast obitelji Gracie.

"Vrlo sam uzbuđen što ću gledati kako se Kron Gracie natječe u UFC-u. Sin Ricksona i Diazov partner. Bogato porijeklo. Ovo je vrlo ponosan i uzbudljiv trenutak za obitelj Gracie. Zapamtite da bez njih nitko od nas ne bi imao ovaj posao koji toliko volimo. Sretno i respekt", napisao je McGregor.

Bit će zanimljivo vidjeti koga će UFC idućeg pripremiti za svoju novu zvijedu, koji je već prvom izjavom nakon pobjede osvojio fanove.

"Pazite na svoje jeb... vratove. Ups, ispričavam se."

Podsjetimo, Max Holloway je prvak perolake divizije, u kojoj se donedavno borio i Conor McGregor.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider