FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Viče 'pazi drvo'

Posljednji čovjek koji je pobijedio Tysona ima potpuno drugačiji život: ''To je veća borba od one o kojoj govorite''

Mike Tyson i dalje je jedno od najvećih imena boksa, unatoč tome što se 15 godina nije borio.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Potencijalni povratak bivšeg svjetskog prvaka u teškoj kategoriji uzbudio je mnoge boksačke fanove, čak i za revijalnu borbu, a neki smatraju da u 53. godini izgleda bolje nego na kraju karijere.

Tysonov drastičan pad počeo je početkom stoljeća, kada je izgubio tri od posljednje četiri borbe. Njegova posljednja borba dogodila se u lipnju 2005. godine, gdje ga je u šestoj rundi pobijedio relativno nepoznati Irac Kevin McBride.

Doduše, njegova karijera nije dobro prošla nakon slavne pobjede, a povukao se 2011. godine i život mu je sada potpuno drugačiji.

"Radim za stručnjaka za drveće. Rušim stabla, vičem 'pazi drvo', čistim snijeg i slično. Dobro je, drži me zauzetim. Moj je posao da pokupim stvari i odložim ih", rekao je McBride.

Često navrati na boksačke evente, ali ne bavi se treniranjem boraca, niti se drži nekadašnjeg života. Isto tako, prestao je piti, trijezan je već cijelo desetljeće.

"To je veća borba od one o kojoj govorite", kaže McBride.

Ali u toj borbi pobjeđuje, kao što je iznenađujuće pobijedio i u borbi koja je održana prije gotovo 15 godina.

''Teško mi je vjerovati da je prošlo toliko godina", izjavio je 47-godišnji Irac.

Tyson je dva puta izgubio od Evandera Holyfielda, 1996. i 1997. godine, ali potom je nanizao šest pobjeda bez poraza i time izborio novu borbu za napad na titulu u teškoj kategoriji, ovaj put protiv Lennoxa Lewisa. Pokazalo se da je to bila njegova posljednja borba protiv protivnika na najvišoj razini.

gol expired Tyson upao Trumpu u ured, on se smrznuo od straha: ''Spavaš li s mojom ženom?'' divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider