FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
AGONIJA

Pogledajte lice Filipa Hrgovića nakon meča i posjekotinu zbog koje je doživio poraz

Filip Hrgović poražen je od Daniela Duboisa prekidom nakon liječničke preporuke.

Filip Hrgović (Foto: Guliver Images)

Teško je na prvu shvatiti što se dogodilo u meču Filipa Hrgovića i Daniela Duboisa, meču u kojem je hrvatski teškaš propustio priliku koju je čekao preko četiri godine.

Hrgović je prvu polovicu propisanog trajanja meča, odnosno prvih šest rundi, izgledao jako dobro, puno više je napadao i pogađao te je neupitno imao prednost na sudačkim karticama. No, onda se sve okrenulo.

Hrgović je imao prednost nakon šest rundi

Iako je Hrgović vodio, već tijekom spomenutih prvih šest rundi, Dubois ga je pogodio dovoljno puta da mu otvori gadnu posjekotinu na licu.

Nažalost, čini se da ga je ta posjekotina počela posebno smetati u sedmoj rundi, a onda i u osmoj, u kojoj je meč prekinut. U jednom trenutku sudac je zatražio liječnički pregled Filipovog lica, nakon čega je došlo do zaključka da El Animal nije sposoban nastaviti meč.

Kako možemo vidjeti na fotografiji koju je objavio DAZN Boxing, Filipovo lice je već prije osme runde izgledalo ozbiljno oštećeno, dok se u njegovim očima više nije vidio žar kao na početku meču, ali i kroz predhodne dane u Rijadu.

Njegov tim imao je težak posao osposobiti ga za nastavak meča, no u tome nažalost nisu uspjeli. Sve se preokrenulo u jednoj rundi i Filip jednostavno više nije mogao nastaviti ono što je radio u prvih šest rundi.

Dubois je očito imao bolju taktiku

To je velika šteta, jer je kroz to razdoblje pokazao kako je tehnički jači borac od Duboisa, no očito takav danas nije bio taktički, ali vjerojatno niti kondicijski.

Posjekotinu jako dobro možemo vidjeti i u videu, na kojem pratimo pokušaj dovođenja Filipa u što bolje stanje za nastavak meča.

Kako njegov tim u tome nije uspio, Filipu je preostalo pokušati preživjeti i oporaviti se tijekom runde, što nije uspio te je tako doživio prvi poraz u karijeri.

Velika šteta!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider