FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
bravo majstore!

Pogledajte kako je Mirko ''Cro Cop'' pobijedio Kosaku za samo jednu minutu!

Cro Cop je pobijedio Tsuyoshija Kosaku pred japanskom publikom u legendarnoj Saitama Areni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Napomena: Zbog ograničenih prava prikazivanja snimku borbe moguće je gledati samo s područja RH (s hrvatskom IP adresom). Hvala na razumijevanju.

Mirko Filipović slavio je u jubilarnoj 50. MMA borbi karijere, nakon što je tehničkim nokautom pobijedio japansku legendu Tsuyoshija Kosaku. Cro Cop je opravdao svoju ulogu velikog favorita u specijalnom meču Rizinovog Grand Prix programa bantam-kategorije.

Kosaka je ''nestao'' nakon samo jedne minute poslije žestokog ''ground and pounda''. Mirko je krenuo žestoko te udarcima srušio Japanca na pod, a onda i završio borbu. Sudac je čekao hoće li se Kosaka braniti, a kad mu je vidio na licu kako više nije spreman na obranu, prekinuo je meč nakon točno jednu minutu od početka borbe.

Filipović je upisao 36. pobjedu svoje veličanstvene karijere, u kojoj ima i 11 poraza, dva remija i jedan "no contest". Slavio je godinu dana nakon što je na istom mjestu i u istom ringu osvojio Rizinov Grand-Prix turnir, u čijem je finalu slavio protiv Amira Aliakbarija.

Bila je ovo jubilarna 10. borba Cro Copa na Staru godinu i čak deveta pobjeda! Jedini je poraz doživio od Marka Hunta 2005. godine.

''Poseban je osjećaj boriti se u Japanu. Jedan sam od zadnjih iz svoje generacije Pridea, ali još se držim i borim na visokoj razini. Hvala Kosaki jer je prihvatio borbu, nadam se da nije ozbiljno ozlijeđen i da će biti sve u redu s njim'', rekao je Mirko nakon pobjede.

Cro Cop će se u Saitama Arenu vratiti i iduće godine u isto vrijeme, kada će se boriti s pobjednikom Rizinovog teškaškog turnira, koji će se završiti u rujnu 2018. To bi trebala biti njegova posljednja borba karijere, a odradit će još jednu revijalnu u prvoj polovici iduće godine.

''Zadnju moju borbu gledat ćete 31. prosinca 2018. godine. To je moja konačna odluka, volio bih se boriti još godinama, ali svemu mora doći kraj. Sigurno ću se boriti još jednom prije oproštajne borbe kako bih održao tijelo u formi'', zaključio je Mirko Filipović.

Snimku pogledajte u programu Nove TV od 20:45.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider